FOTO: autorka
Kde domov můj: Písek
26. 5. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Rypáčková
26.5.2016 21:46
Moc se mi Písek líbí, krásné město a ještě i velmi kulturní. A tu elektrárnu navštívím- je to pro mne novinka...
Zdenka Jírová
26.5.2016 21:45
V písku jsem byla před lety a město a hlavně písecký most se mi líbily. Vzpomněla jsem si na starý film Měsíc nad řekou s Danou Medřickou.
Jitka Mošovská
26.5.2016 21:33
Děkuji za milé příspěvky. Zuzko, téma obřích soch z písku: Život jako v pohádce.
Mohu ještě přiblížit článečkem. A ještě pár hezkých slov: Vhodnějších kulis najdeš stěží, abych hned zprvu poklonu vysek, jedna je pouze jen Otava, jeden je Písek. (Fr. Šrámek: Vzpomínka na Písek).
Lidmila Nejedlá
26.5.2016 16:16
Hezké Jitko, Ty víš, že i já mám k Písku vztah. Tak se těším na shledanou.
Dagmar Bartušková
26.5.2016 15:09
Písek se mi vždycky líbil, znala jsem jeho památky ze školních výletů. Od bydliště "téměř" za humny. Zamlada jsme tam jezdili taxíkem na taneček do "Růže", dále do vyhlášené hospody U Reinerů, kde se hrávalo na harmoniku a třeba na pokec do hospůdky Vagon. Bože, jak je to dávno, a jako by to bylo včera! Botasky, ohrnuté džíny, sametka na krku a nezbytná lulka s tabáčkem zn. Amphora. Pěkný článek vč. fotek. Tak tam někdy na shledanou, Jitko.
Jana Šenbergerová
26.5.2016 13:22
Nikdy jsem tam nebyla, přesto mám na písek hezkou a milou vzpomínku. Když nám začaly ubývat dezertní talířky z našeho prvního společného servisu a manžel se mě zeptal, co mi má přivézt ze služební cesty, chtěla jsem, aby nějaké dokoupil. Když jich přivezl 12 s úzkým červeným proužkem na obvodu, měla jsem z nich velkou radost. Reagoval na to větou: "A to si představ, že jsou z písku." Když jsem nechápavě hleděla, dodal: "Až z Písku." Už zbyly jen tři, dobře tehdy odhadl, že spotřeba bude velká.
Vaše pozvání slovní i fotografické se mi moc líbí a dobře mě naladilo pro zbytek dne. :-)
Jaroslava Korpášová
26.5.2016 12:59
Písek je moc pěkné město. Měli jsme tu možnost ho již několikrát během svých dovolených navštívit a pokaždé se nám tam líbilo. Při poslední návštěvě jsme si krom jiného prošli Prácheňské muzeum a sochy z písku, tak ty si nenecháme ujít nikdy. Tak ať se vám tam i nadále krásně žije. 5*
Lenka Hudečková
26.5.2016 11:06
V Písku jsme byli v roce 2011, bydleli jsme ve skvělém hotelu Amerika a moc jsme si toto město i pobyt užili :-)
Zuzana Pivcová
26.5.2016 09:57
Písek mám ráda, je dobře, že je od nás z Týna nad Vltavou dobře dosažitelný, a tak v létě nikdy nevynechám příležitost ho navštívit. A na pískové sochy už se moc těším, jaképak je asi letošní téma??
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA