Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Dagmar Bartušková
28.5.2016 12:41
Pokud jsme našli v lese kotrče, vařívala jsem z něj nepravou dršťkovou polévku. Zkuste to. Je rychlá a výtečná.
Dagmar Bartušková
28.5.2016 12:24
Zadělávané dršťky jsem jedla jednou a byly výborné. Na polévku si občas zajdu do jednoho pražského bufíku. Mívají výbornou, hustou a dobře kořeněnou. Žádná mdlá voda. Křupavý pivní rohlík k tomu nemá chybu. Je známo, že Italové rádi balí české "držky", jsou tím proslulí. Ale že i české dršťky, to jsem netušila! Takže překvápko. :-)
Hana Rypáčková
28.5.2016 07:36
Chodím pro ni občas do bufetu- firma Hradský má svá dobytčata a jatka. Prvotřídní zboží.Snad každý pátek vaří držkovou polévku a je tam plno....
Zdenka Jírová
27.5.2016 23:49
Připojuji se k paní Havlové, také dělám polévku z hlívy a nemá chybu.
Jitka Havlová
27.5.2016 20:05
Děkuji za radu. Já dělám dršťkovou polévku z hlívy nebo z václavek, je také dobrá.
Lidmila Nejedlá
27.5.2016 16:24
chodívali jsme jako studenti na drťkovou polévku s čerstvým rohlíkem. Byla výborná.Dnešní cestování masa po Evropě nechápu.
Květoslava HOUDKOVÁ
27.5.2016 16:03
Dršťkovou polévku mám ráda, ale pro 1 osobu se s ní nevařím. V obou restauracích, kde vaří i pro seniory, mají polévku výbornou. Do kastrůlku mi jí dají tolik, že si ještě část dám na mrazák. Výbornou mají v řeznictví v Lysé n.Lab., i další jídla = tam se nejdříve najím a pak teprve jdu na Výstaviště. Jen jednou jsem si dala přímo na výstavišti - v části jedné haly (ne stánek). V "polévce se učilo plavat" několik kousíčků drštěk. Nechala jsem si zavolat vedoucí občerstvení a požádala ji, aby na tabuli místo "dršťová polévka" dala ceduli : PŘEDRAŽENÁ PAPRIKOVÁ VODA !
Alena Várošová
27.5.2016 13:17
Tak to bych umřela hlady,ale držky ne.To bych raději snesla držkovou od kámošky z Brna.
Jana Šenbergerová
27.5.2016 13:10
Na dršťkovou polévku mého tatínka s láskou vzpomínám a za varování děkuji. :-)
Hana Čadová
27.5.2016 13:00
Děkuji za informaci. Já jsem drštěk a vnitřností přejedená z mládí. Bydlela jsem v domě, kde bylo řeznictví. Už v 8,30 hod byla dršťková uvařená, aby dělníci z ČKD mohli jít na svačinu! Žádné vnitřnosti nepapkám!
Načíst starší příspěvky