Ilustrační foto: pixabay.com
Kde domov můj: Praha
31. 5. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dagmar Bartušková
2.6.2016 12:51
Tolik jsem toužila po Praze, až se povedlo. Když se podívám z oken, mám ji před sebou. Ó, Praho, Praho, naše nádherná, matko měst, neopěvují Tě jen básníci, ale i já!
Olga Štolbová
1.6.2016 13:17
Hanko, nedivím se, že ses vrátila domů. Ani já bych nevyměnila Prahu za jakékoliv krásné město. Praha je můj domov, tady jsem se narodila, i moji rodiče, i mé děti. Ráda poznávám jiná města i místa a obdivuju, ale doma jsem tady... díky*****
Jarmila Komberec Jakubcová
31.5.2016 19:50
Prahu mám moc ráda - vystudovala jsem v ní jak střední tak později i vysokou školu. Nejvíc mám ráda Kampu a celou její část v okolí Hellichovy ulice, kde byla naše škola. Dnes občas jezdím na Žižkov k příteli.
Zuzana Pivcová
31.5.2016 19:10
V době mého mládí jsem jezdila dost často do Prahy a na Vinohradech jsem měla příbuzné i přátele. Takže moje původní Praha byly pro mě právě především krásné, měšťanské Vinohrady. Nikdy by mě tehdy nenapadlo, že po mnoha letech skončím někde v paneláku na Jižním Městě, přezdívaném Betonová poušť.
Hana Čadová
31.5.2016 18:31
Od narození bydlím v Praze. 25 let ve Vysočanech v domě 4 patro bez výtahu, topení na uhlí, v domě řeznictví, kde už v 9 hor ráno byla vařená dršťková polévka. Naproti domu nádraží a pod barákem stanice tramvají. Dalších 5 let jsem bydlela na Jižním Městě a nyní Severní Město. Každou poslední středu v měsíci chodím s průvodkyní na procházku Prahou. V kině Flora už lístek za 2 Kč není! Bohužel není ani kino Ořechovka!
Dana Kolářová
31.5.2016 16:59
Ano, na Prahu našeho mládí jsou krásné vzpomínky. Kino Flora, vstupné bylo 2 Kč a eskymo za 50 haléřů. Procházky Prahou, pohled z nábřeží přes Karlův most na Hradčany. To úchvatné panorama, kterému se na světě nic nepodobá… Parky, rybníčky, náměstíčka…Děkuji za krásné a milé připomenutí domova.
Zdenka Jírová
31.5.2016 16:48
I když nejsem rodačka z Prahy, považuji ji za "své" město, protože je matkou všech Čechů. Již jako dítě jsem s rodiči jezdila často do Prahy na poznávací výlety. V Koruně jsme si dali k svačině dlouhé párky, na které jsem se těšila, procházeli jsme pak městem a rodiče mi vyprávěli o dějinách. Orloj mě okouzlovat a Hradčany byly jako jedna pohádka. To vše jsem pak opakovala svým dětem při návštěvách Prahy. Proto považuji Prahu i za svůj domov.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA