FOTO: autorka
Hruškovec přelahodný
17. 6. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Ondra Vysma
30.9.2019 16:33
Jestli už vám dochází nápady s avokádem, tak můžu doporučit zajímavé recepty https://www.gastrofresh.cz/avokado-v-gastronomii-jak-s-nim-pracovat-prinasime-tipy-na-pokrmy/
Tomáš Vrána
3.7.2016 07:57
Dobrý den. Děkuji za překvapení - ačkoliv si myslím, že mám poměrně dobré přírodovědné znalosti, s hruškovcem jste mě dostala. Avokádo samozřejmě znám... a tak jsem moc nevěřil (to víte - nevěřící Tomáš). Ověřuji a hle, on je hruškovec přelahodný skutečně správný český název avokáda. Díky za poučení.
Jitka Valachovičová
24.6.2016 20:17
mám ráda avokádo, třeba jen vidličkou "namazat" na chleba, posilit himalájskou solí, přidat trochu čerstvé mletého 4-barevného pepře a zakápnout citroném nebo limetkou. Rychle, dobré a zdravé!*****
Jan Krones
18.6.2016 23:10
Olej se mi zdá nadbytečný - vždyť se avokádo používá místo másla. Já přidávám jemně nasekanou cibuli, moje dcera přidává jogurt.
Elena Valeriánová
17.6.2016 22:19
Libore, ten citron tam rozhodně dej, jinak avokádo zhnědne. A česnek klidně vyzkoušej.
Anna Čípová
17.6.2016 20:05
Elenko, stále se něco nového dovídám. Pomazánku zkusím, snad bude chutnat. Ale na hubnutí to asi stačit nebude.
Zuzana Pivcová
17.6.2016 19:17
První avokádo v životě jsem dostala v roce 1990 od izraelského badatele v našem archivu. Speciálně mi ho dovezl při druhé návštěvě. Říkal, že se to používá třeba místo másla, a mně připadalo takové bez chuti. Později jsem ochutnala pomazánku z avokáda u anglického lektora, vegetariána, který vůbec nesolil, jen kořenil. A to už mi chutnalo. Občas si ho dám. Ale že konzumuji plod nějakého hruškovce, to jsem dodnes nevěděla. :-D
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA