Jahodový koláč z drobenky
FOTO: autorka

Jahodový koláč z drobenky

15. 6. 2016

A je to tady - v červnu nám začíná jahodové opojení. Já už také pilně sbírám a jahůdky, které nestačím sníst pěkně čerstvé, je radno zpracovat. Co takhle zkusit super rychlý a báječný koláč, po kterém se jen zapráší?

Tenhle recept ke mně přišel přes kamarádku bůh ví odkud. Zabydlel se u nás a já se ráda o tu dobrotu s vámi rozdělím.

Suroviny:

2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, půlka másla, 2 vejce, 1 hrnek mléka, 1 prášek do pečiva, jahody (nebo jiné ovoce)

Postup:

Z mouky, cukru a másla si v míse uděláme drobenku. Odebereme 1 hrnek a do zbytku vmícháme vejce, mléko a prášek do pečiva. Těsto vlijeme na menší plech s vyšším okrajem, poklademe jahodami a posypeme drobenkou z hrnečku.

Pečeme necelou půlhodinku na 180 stupňů.

Než se rozkoukáte, zbude vám v kuchyni jenom vůně a špinavé nádobí. To mi můžete věřit.

recepty
Hodnocení:
(4.9 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Hudečková
Alenko, vypadá úžasně, jen mít ty jahody...
Jana Šenbergerová
Taková dobrota, a já ji objevím až dnes! Jen co se vrátíme ze světa, upeču. jen doufám, že ještě budou jahody. Ty mohu kdykoliv a drobenku taky. Poreferuji, jak chutnal a věřím, že budu chválit. :-)
Alena Vávrová
Tak mám upečeno i ochutnáno, ještě to zabalit a zítra v pořádku dovézt. V nejhorším se to sní lžící :-).
Libuše Křapová
Drobenkový koláč jsem svého času taky dělávala. Taky vždycky ihned zmizel. Letos ale nebude - veškeré ovoce zmrzlo v květu. Jahody nyní sbírám do hrsti a to se o ně ještě přetahuju s kosi a špačkami.
Karel Boháček
Tzv.levný, ještě se může dělat jen z hrubé mouky a ani vajíčko není třeba - podotýkám levný, uvedená verze je samozřejmě lepší. Já místo mléka třeba dávám jogurt.
Alena Vávrová
Moc děkuji, to se mi zrovna hodí. Zítra jedu na návštěvu k vnučkám a jdu koláč upéct, je to vyzkoušené a takové jednoduché recepty mám nejradši. Díky, Ali.
Naděžda Špásová
Vypadá to pěkně. Já mám takhle rychlý recept na bublaninu. Je taky hrnková a moc dobrá. Minulý týden už byla jahodová. Drobenka u nás bohužel nefrčí. Ono je to ale jedno. S jahodama je dobrý všechno. *****
Elena Valeriánová
Taky dělám koláč z drobenky, ale trochu jiný. Tak tento vyzkouším, protože vypadá chutně. Škoda Ali, že mi nemůžeš kousek podat. Jarmilko, myslím, že se Ti určitě povede a budeš pochválena. Napiš.
Jarmila Komberec Jakubcová
Koláč vypadá lákavě, právě jsem dorazila ze samosběru jahod tak jdu udělat koláč. Skvělý nápad. Ještě ž máme íčko, vždy tam najdu něco zajímavého. Moje snacha neuvěří že umím i péci. Protože ho nabídku i mladým. Večer napíši jak se mi to podařilo.
Ladislav Vesecký
No,vipadá moc dobře.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 15. týden

Uplynulou sobotu proběhll 34. ročník vyhlašování cen České hudební akademie Anděl. Ve vědomostním kvízu tohoto týdne si budete moci otestovat, jak znáte současnou českou hudební scénu. Zabrousíme ale také trochu do historie...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

20%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

20%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%