FOTO: autorka
Český fenomén: modrá džínová bunda
18. 6. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Palme
8.7.2017 16:46
Džíska je nadčasová, oblíbená napříč generacemi, nositelná téměř k čemukoliv a geograficky rozhodně není fenoménem Česka.
Jiří Libánský
21.6.2016 13:51
Také jsem měl období, kdy jsem chodil v fialovém obleku a mezi polobotkou a nohavicí svítily bílé ponožky. Jako kluk jsem džínovou bundu rovněž chvíli nosil.
Karel Boháček
20.6.2016 14:22
Lidičky, džísky z let 70-80 to byl matroš, to už neseženete, dodneška lze nosit, ty dnešní za 3 měsíce jdou do popelnice ..Cooper,Levis,Wrangler - to byly barvy.
Dagmar Bartušková
19.6.2016 07:21
"Džísku" jsem ráda nosila. Teď ji na sebe vezmu tak jednou, dvakrát za rok. V poslední době tyto bundy často vídám na bezdomovcích.
Zuzana Pivcová
18.6.2016 20:45
Znám jednoho archivního badatele, je to známý výtvarník, grafik, se řadou ocenění, už hezky přes 70, který jinak než v džínovém nechodí, je to jeho styl, a rozhodně není prototypem průměrného Čecha s mobilem a vyšmajdanými botami. Já sama mám od loňska, kdy jsem značně ubrala na váze, také džínovou bundu, nosím ji sice minimálně, ale rozhodně si nepřipadám jako součást nějakého českého fenoménu, přesněji řečeno, nad tím nepřemýšlím. Co je nadčasové, úžasné nebo naopak ubohé a nevkusné mě totiž nechává v naprostém klidu. Osobitost spatřuji v něčem úplně jiném.
Jana Slavíková
18.6.2016 18:39
Asi se podvědomě musím lišit - nikdy jsem neměla džínovou bundu, ale džíny nosím od mládí a nehodlám přestat, mobil nosím v kabelce a boty vyhazuju dřím než je vyšmajdám.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA