Groteska jako vzpomínka na veselé časy němých filmů
22. 6. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Lubomír Müller
24.6.2016 11:08
Děkuji za komentáře. Asi tenhle příspěvek není pro každého, kdo jen rychle přeblikává novinky na portále, groteska má přeci jen 20 minut, ale i tak díky za těch pár zhlédnutí a pěkné komentáře. Tohle video je moje srdcová vzpomínka na dobu, kdy jsme s nadšením ochotničili. Soubor jsem sice založil, ale už v něm nefunguji. Už žije pod vedením někoho jiného a já jen z povzdálí pozoruji jeho růst a úspěchy. Jinak bych rád ještě reagoval na připomínku Ivany k Pohádce máje - s těmito divadelníky jsem Mrštíkovu Pohádku máje zpracoval taky filmově jako celovečerní 90 minutový film. Samozřejmě jsem příběh z přelomu 19. a 20. století upravil a zasadil do dnešní doby, točili jsme v Praze a v Ostrovačicích celých 7 měsíců, napsal jsem k němu hudbu a písně, stál za kamerou a režíroval, a film je dodnes populární. Brzy ho dám na YouTube nebo Vimeo, kdo by snad chtěl, může se na něj podívat.
Zuzana Pivcová
23.6.2016 20:49
Včera se mi do toho vzhledem k pozdnímu příchodu a únavě nějak nechtělo. Dnes jsem se tu sólo, sama pro sebe, srdečně smála. Nejvíc se mi ale stejně, jak jinak u mě, líbily ty veršované průpovídky. A chvíli jsem si myslela, jestli nehraješ to mimino! :-D A ten nadaný ochotnický soubor stále ještě hraje?
Radovan Cakl
22.6.2016 17:59
Staré, mnohokrát viděné grotesky Ch.Ch., B.K., L.&H. a dalších mě pobaví i dnes. Lubomíre, dík za připomínku.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA