FOTO: archiv autorky
Magická noc
30. 6. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Krausová
4.7.2016 06:45
Oprava
přátelé,
...dlouho si pohrávám s myšlenkou přečíst si knihu MALÝ PRINC -od A. de Saint - Exupéryho./niko-li Alenku v říši divů/. Došlo k omylu nechtěně.
Eva Krausová
3.7.2016 08:43
Aleno, Harfenice se nám moc zalíbila už proto, že je to v přírodě. Vždyť Svatojánská noc by měla s přírodou souznít. Navíc je to v lese, kde bývá kapradí, které k této noci patří. Sice je to už z oblasti zázraků, ale kdyby dle legend kapradí zezlátlo, otevřela by se skála s poklady...
Já ale přišla na to, co už jsem cítila dříve, že největší poklad můžeme nalézt sami v sobě.
Lze i v létě tam najít na zemi jmelí, což nás oslovilo velice, protože jmelí patří např. k Druidům, ke kterým máme blízko zas pro tu přírodu. Nebo ke Keltům, kteří naši zemi obývali.
Už dlouho pohrávám s myšlenkou si přečíst knihu Alenka v říši divů. Někde jsem tuhle četla, že tuto knihu je lepší číst v dospělosti až.
Ale když jsme u těch knih, všem doporučuji přečíst knihu Mnich, který prodal své fererrari/Robin S. Sharma/. Tato kniha pomáhá, stejně jako Štěstěnky od Lubomíra M. lidem objevovat cestu ke štěstí.
A také to mělo praktický důvod, kdyby nepřálo počasí, je se tam kde schovat, ačkoliv musím říci, že pak už by to bylo hodně tajemné s hromy, blesky, uprostřed skalního útvaru...
Jinak si ale myslím, že Svatojánskou noc lze prožít kdeko-li na místě, které nás nějak osloví a je nám tam dobře.
A to, co jsem se snažila říci kamarádovi Lukymu, nic příliš neplánovat, neřešit, jen s pokorou v tichosti prožít kouzelnou noc.
On mne ale nevyslyšel a myslím, že ho to nyní dost mrzí...
V minulosti jsme byli i jinde, krásnou noc jsme například prožili, když nás na cestě doprovázely světlušky, to byl zážitek.
Přeji kouzlo zážitků i vám všem, super je, když je máte i s kým sdílet, o tom je přece život.
Eva Krausová
1.7.2016 14:33
Děkuji Lubomíre. Od Vás tato "poklona" obzlášť těší. Vždyť kdo jiný, než právě Vy jste studánkou moudrosti, laskavosti, galantnosti nejen v podobě veršů, knih, recitálů...Kéž takových mužů více by bylo.
Lubomír Müller
1.7.2016 09:45
Magicky napsané, Evo. A setsakra moudré. Děkuji. Objímám a podávám ruku.....
Eva Krausová
1.7.2016 09:15
Jitko, možná není snadné chtít trávit život jen s těmi, co nás chtějí s láskou obejmout, hledat štěstí jen v nás samotných, tedy někdy se to může člověku zdát složité, ale na druhé straně je přece jednoduché naše rozhodnutí naplnit, je to přece jen náš život, tak proč být s těmi, co objímat a podat ruku nechtějí, proč nehledat štěstí v maličkostech všedního dne...Život příliš letí, pokusme se o to aspoň tedy...
Jitka Prušová
30.6.2016 21:37
přiznám bez obalu, že mystika je mi na hony vzdálená, ale tenhle odstavec:
"Já jsem pochopila právě o tuto noc, že chci trávit svůj život jen s těmi, co mne chtějí s láskou obejmout, že štěstí mohu nacházet jen v sobě samé."
... tak tenhle odstavec je poslední dobou mou mantrou, ale občas není vůbec snadný se jí řídit...
Eva Krausová
30.6.2016 17:49
Přátelé děkuji. Zuzanko P., Štěstěnky už mám s vlastnoručním věnováním Lubomíra M., koupila jsem si ji ve Ville Pellé a potěšilo mne, že jsem Lubomíra poznala osobně. Tušila jsem jaký konec knihy bude..., doporučuji všem. Karle B., ano ani mne neuspokojuje televize, např. v době zpráv venčím raději mou fenku Meginku.Věštění mne také nijak "nebere", ona Svatojánská noc má víc blíže k přírodě, tedy z mého hlediska, to souznění mi dává více než rituály. Ač když si poslechnete zvuk tibetské mísy, možná lecos pocítíte. A pravda, jedno kde, zda u nás na Resslu v lese, či jinde.Hezké léto všem.
Hana Rypáčková
30.6.2016 16:34
Hezké vyprávění. A poslední odstavec je pravda...Hodně složité slavení s. Jana. Stačí mě, když jsem v přírodě kdekoliv. A letos pod Boubínem. Dělávali jsme vždy oheň a setkávali se s přáteli, někdy s rodinou.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA