Titulní ilustrační obr. wikimedia.org, autor Josef Mathauser: Kněžna Libuše věští slávu Prahy
Kdo opravdu byl OSVÍCENÝ PANOVNÍK?
27. 7. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Vladka Steinová
27.7.2016 15:58
Nepochopila jsem, z jakého aspektu hodnotíte kališníka JIříka z P. jako osvícence-.což je 15.st a i když byl chytrý na tu dobu, tak osvícenství jako filosofický uznávaný směr přišel až v 18.st.tedy prví částečně osvícený panovník Marie Terezie-částečně, pokračovatel a velmi podléhající tomuto směru Josef II.Přemyslovce jako osvícené nevidím...,ale je možné, že jste myslel jinak. Děkuji.
Hana Rypáčková
27.7.2016 13:40
Pěkně jsi to rozebral Liborku . Asi nechám na výsluní toho Karla a Josefa . Borůvkové prázdniny mne nadchly. A když byl nejmladší kluk v šestce, ředitel mi ho pochválil, jak ho při výkladu bedlivě sleduje. Z radosti jsem mu koupila comikcs : Obrázky z českých dějin a pověstí /tehdy to byl ojedinělý žánr . Doma jsem se ho ptala na dějepis, zda ho baví, že ho pan učitel pochválil. Řekl:"Mami, já musel pořád koukat, co dělá s těmi ručičkami brýlí , otvírá a zavírá, kdy mu prasknou. " A bylo po radosti.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA