Ilustrace: bez-cenzury.com
Kouzlo časů minulých: Místo nahoře
21. 8. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Prušová
23.8.2016 07:01
Já už bych se na to vykašlala, vyčítat někomu v jeho 81 hříchy mládí, mě se naopak jeho vzpomínky docela líbí, protože poměrně trefně popisuje tehdejší poměry. Červený řidičák byl tehdy pro někoho vysněnou metou, pro jiné zas noční můrou, když se na něj tlačilo, aby vstoupil do strany. Mám osobní zkušenost, cituji:
"Soudružko, soudruzi nahoře poukazují na to, že žádná ze soudružek sekretářek není ve straně? Co vy a strana?"
Krve by se ve mně nedořezal, naštěstí mě napadla výmluva: "Soudruhu náměstku, děkuji za důvěru, ale obávám se, že nemám dostatečně dobrý kádrový profil. Oba mé rodiče vyhodili ze strany." A byl pokoj, soudruhu náměstkovi , mému tehdejšímu šéfovi, byl samozřejmě můj kádrový profil jistě dobře znám, ale nechal mne už na pokoji a moje čest byla zachráněna, protože takhle jsme to tenkrát vnímali- přijmout červený řidičák bylo vadou charakteru, ať už tenhle poklesek obhajoval majitel čímkoliv.
Zuzana Pivcová
22.8.2016 12:01
No jo, problém byl v tom, že řada těch, kteří byli chartisté a různí další proti režimu v 70. letech, byla kdysi "z mladické nerozvážnosti" zapálenými straníky, třeba Pavel Kohout, paní Jirásková, atd. Ti po osmašedesátém vystoupili nebo byli vyloučeni. Po listopadu se snesla kritika především na ty normalizační, kdežto z těch původních byli najednou mnozí odbojáři. To se mi nelíbí.
Karel Boháček
22.8.2016 07:50
Nebyl straník jako straník a to beru i dneska.
Znám dříče a pomáhali lidem jak se dalo. Když ostatní ještě spali tak v sobotu organizovali a makali na akcích Z, zajišťovali výrobu, žně. Dnešní politici jsou princátka.
Zdenka Jírová
22.8.2016 00:56
Takové "zpovídání" nemám ráda, označení"oni mě tam lákali" už vůbec ne. Využil jste dobu , tak jaképak ONI, byl jste jedním z nich.
Jarmila Komberec Jakubcová
21.8.2016 18:57
nevím o jakém kouzlu časů minulých pane Kašík píšete. Jste ještě pořád komunista? Jinak je to pod moje rozlišovací schopnosti. Spadla klec...
VANDA Blaškovič
21.8.2016 18:37
....to vypadá, jako, já nic, já muzikant...za Váš postoj a život mohli ostatní, či Vy, pane soudruhu?
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA