Rytířská klání o srdce dívek a paní
10. 8. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Havlová
20.8.2016 18:29
Liborku já si také myslím, že džentlmeni nevymřeli. Možná častěJi čteš články s "blbou náladou" než chodíš mezi lidi, třeba v knihovně (v té mojí i v té ve vaší obci) by snad ve tvé přítomnosti aspoň jeden byl...
Hana Rypáčková
12.8.2016 16:57
Ale vždyť chování žen k mužům se taky strašně změnilo. Nový a uťápnutá ženuška....Myslím, že naše chování se odráží v chování protějšku.
Jana Šenbergerová
12.8.2016 13:09
Emancipace bohužel místy přechází až k pseudofeminizmu. Přitom by stačilo jediné - vážit si druhého jako sebe samého. Možná je problém v tom, že si mnohdy sami sebe dost nevážíme, pak nemůžeme očekávat, že si nás budou vážit jiní. Mám ráda gentlemany bez náznaku úlisnosti (znám i takové a mám z nich husí kůži). Ani v minulosti nebyli všichni muži stejní, stejně jako my, ženy.
Marie Magdalena Klosová
11.8.2016 19:38
Milý Libore,mám čas,sílu a chuť jen na básničku.Ta je moc pěkná.pa mm
VANDA Blaškovič
11.8.2016 12:40
Mizející džentlmenství jsem, Liborku, nezaznamenala. Asi mám štěstí, či co. Zrovna včera se mi na pláži nabídl jeden muž, že mi ponese slunečník....) Ahoj ! Někde jsem četla zmínku, že jsi se setkal s íčkařkama. S kým? Napíšete o tom a máte fotografie? Určitě by to bylo zajímavé.
Marcela Pivcová
11.8.2016 10:42
Libore, myslím, že bych pro chování mužů vůči mně volila něco z gentlemanství z doby první republiky, avšak převedeného do projevu současného slušného muže. A uvítala bych asi nejvíce, kdyby ten slušný muž se ke mně choval jako k emancipované ženě, ať byl jakéhokoliv věku. Projev O.Nového by se mi určitě příliš nezamlouval. Ti pánové, kteří se i dnes podobně chovají (a znám takové-ho), mé sympatie nemají. A ti na "opačné straně"? Výrazy, kterými bych je hodnotila, zde uvádět nebudu. A ten, který mne v tramvaji počastuje přezíravým pohledem a sedí dál, je u mne omluven - třeba si myslí, že ještě nejsem "tak stará".
Zuzana Pivcová
10.8.2016 20:37
Pokud, Libore, vedeš vnuka ke gentlemanství už nyní, děláš dobře. Škoda, že to není obvyklé. Líbí se mi, když spolu tančí dětské páry ve folklorních souborech nebo i v klasických tancích a chlapci se opravdu chovají galantně. U mladých mužů je to už horší. Myslím, že se k dívkám chovají tak, jak to ty dívky vyžadují či snesou. Hodně mi vadí, že pokud muži projevují ještě nějakou zdvořilost, alespoň na veřejnosti, tak pouze k vlastní partnerce, kterou snad pustí sednout, ale cizí, byť starší, ženy je nechávají v klidu a nepomohou jim. O to víc si vážím jednoho našeho mladého kolegy v práci. Je mu asi 26 let, svobodný. Ten opravdu je tak vychovaný a zvyklý z domova, že nepřipadá v úvahu, že by mi nepomohl, když mi něco upadne, okamžitě skočí a podá, se vším pomůže, naprosto samozřejmě i bez požádání. Včetně veškeré pomoci počítačového charakteru.
Zdenka Jírová
10.8.2016 19:49
Jednou jsem náhodou při serfování po internetu zavítala na stránky milovníků starých českých filmů - těch předválečných. Divila jsem se, kolik mladých dívek je sleduje a obdivuje v nich zejména džentlmenské nebo chcete-li "rytířské" chování mužů k ženám, ale i rodičům nebo ke kamarádům. Samozřejmě, že by se mně, jako ženě, takové chování líbilo a rozhodně nefandím přemrštěné feminizaci, o které se zmiňujete. Teď je bohužel taková doba, kdy jsem ráda, že mě nezabijí dveře, které před mnou na mne pustí mladý muž nebo když se s taškou klátím nad sedícím svalovcem, který patrně jede z posilovny. On si ale o sobě určitě myslí, že je pravým mužem.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA