Miluju
FOTO: archiv autora

Miluju

19. 8. 2016

Miluju čas jenž v omítkách tiká

bělostí mládí i prachem zralosti

na jeho šprýmy se nelehko zvyká

však přesto nám dává důvody k radosti

Miluju organtýn lásek života

všechny ty výztuže vděčných vzpomínek

jen díky nim se náš gobelín nesmotá

dřív než smrt zhasne nám plamínek

Miluju básně co v hospodě neuslyším

a na úředních místech je úředník neřekne

ty básně které vítr fouká do děr myším

a sokol v oblacích před nimi poklekne

Miluju hudbu z rádia Nekonečna

když hvězdnou nocí pluje koráb fantazie

a malá mořská víla je okouzlená slečna

co lidskou zradou nezemře a navěky jen láskou žije

Miluju čas jenž v omítkách tiká

bělostí mládí i prachem zralosti

miluju život jenž zaniká a vzniká

ve věčné spirále hříchů i svatosti

Moje poezie
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Anna Čípová
Miluju život jenž zaniká a vzniká ..... co k tomu dodat. Krásné a výstižné.
Lubomír Müller
Paní Marcelo, děkuji za komentář. Ano, tahle báseň je zhudebněna, nyní ve fázi nácviku a přípravy klipu. Těším se, až ji budu moct Vám i všem na i60 představit. Mám nyní rozpracovány ještě i písně na Zuzaniny texty, rozepsané dvě knihy a nácvik na hudební recitál. Tak trochu nevím, co dřív....
Marcela Pivcová
Pane Lubomíre, znám Vámi zhudebněné texty Zuzaniných básní, doufám, že brzy uslyším i tuto Vaši báseň v podobě nevšedního šansonu. Mohu se těšit?
Zuzana Pivcová
Je to pro mě po návratu z dovolené milé překvapení a něco jako pozdrav. Miluju básně, které neuslyším ani v hospodě, ani jinde, a vlastně je ani slyšet nemusím. Stejně znějí. Díky.
Alena Tollarová
Pane Lubomíre, krásné. A máte pravdu, zrovna potřebuji sílu k přeskočení blátivé kaluže, ve které se někdo tak rád ráchá a dokonce ji i vytváří. Přečetla jsem si Váš text v pravou chvíli a děkuji za něj.
Jitka Chodorová
Ano, tady jsou slova zbytečná, i když ve vašem textu mají tu zásadní sílu, ráda bych taky písničku. Děkuji.
Lubomír Müller
Děkuji za vaši úžasnou ozvěnu a komentáře. Jsem vám všem velmi vděčný, že mi "nasloucháte". A také, že něco z mých myšlenek a pocitů vám třeba dodá vlastní sílu k přeskočení blátivé kaluže, kterou na životní cestě občas každý máme každý. A máte pravdu, je to písňový text a písničku se učím. Až se ji naučím, rád ji sem dám. Ale ještě s ní připravuji písně na texty Zuzany Pivcové. Tak co dřív zvládnu (abych si neudělal ostudu), to se tu dřív objeví. Mějte posvěcené dny a milujte ♥ (to znamená radujte se)
Květa Chobotová
Vážený Lubomíre, milovaný všemi, jinak to asi nejde.... miluju Vaši tvorbu a děkuji,že JSTE s láskou, úctou a pokorou květa
Eva Krausová
To je náš Lubomírek - miluju Vaše díla.
Drahomíra Stínilová
Pěkné - co víc říci

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 15. týden

Uplynulou sobotu proběhll 34. ročník vyhlašování cen České hudební akademie Anděl. Ve vědomostním kvízu tohoto týdne si budete moci otestovat, jak znáte současnou českou hudební scénu. Zabrousíme ale také trochu do historie...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

20%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

20%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%