Povídání o indukci
Ilustrační foto: pinterest.com

Povídání o indukci

8. 9. 2016

Jedno, dvou i čtyřploténkové indukční desky se - konečně - šíří do domácností pro moderní vaření. Prvotní informace jsem získala až v seniorském věku při účasti na "výletech se Šmejdy". Protože potřebovali ty své "předraženiny" prodat, věnovali dostatek času podrobným informacím. Důležité jsem si zapisovala a zanedlouho 1-plotýnkový indukční vařič zakoupila. Bez obav! NE od "Šmejdů", ale v obchodě Elektro (kde naopak prodavači - spíše však podavači) moc času na podrobnosti nemají. Já však již věděla, co indukce MUSÍ splňovat.

Moje první 1-plotýnková indukce stála kolem Kč 2000, sloužila bez poruchy téměř 7 let , pak už vzniklá závada byla neopravitelná. Koupila jsem tedy 2 další indukce (Kč 1300,-/ks - abych 1ks  v sezoně D mohla půjčit s sebou rodině),  doma tedy opět 2 ploténky vedle sebe = dvouvařič - plně dostačující.

Dospělá vnoučata u mne občas vidí, jak spokojeně vařím, a já neváhám jim vše vysvětlit - pro jejich - budoucí - vlastní domácnosti. Šmejdi kdysi předváděli i trik: Na ploténku položili tisícikorunovou bankovku,  na ni hrnek s vodou, zapnuli, uvedli vodu do varu. Hrnek pak sundali, bankovka  netknutá, indukce vaří jen obsah nádoby. Vařič pak chvíli pípá = chce další nádobu -a pokud ji nedostane, sám se vypne! Indukční ploténka zůstává studená/vlahá, teplotu a dobu vaření ohlídá časovač. (Já také - pokud jde o něco "prskavého, utíkavého" - vařím na papírové utěrce, tu pak vyhodím a ploténka zůstane čistá.)

Nakonec kupecké.počty:   1x 2000 Kč + 2x  1300 Kč = celkem výdaj za 3 vařiče = 4 600 Kč. A "Šmejdi" prodávali 1 ploténku za 10 000 Kč! Probrala jsem nádobí: kde se na dno uchytil magnet = bylo možno použít  na indukci. Pak jsem nosila magnetku z ledničky v peněžence a za cca 3000 Kč dokoupila vše potřebné. Sadu nádobí (které však na indukci nešlo) jsem za 800 Kč odprodala v Bazaru, tak jsem i tyto výdaje snížila. 

INDUKCE je především  RYCHLÁ,  BEZPEČNÁ a ŠETŘÍ I ENERGII! Jsem spokojena.

domácnost
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jiří Libánský
Magnetické pole v místě kde stojíte u indukční varné desky přesahuje 120 miliGauss, zatím co limit pro zdraví jsou jen 2 mGausse. Proto se doporučuje nestát u varných desek zbytečně déle, než je nutné.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

19%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%