Ilustrační foto: pixabay.com
Má poslední maturita s výzvou studentům
8. 9. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jiří Libánský
8.9.2016 22:47
Pane Farský. Nevím, co formovalo Vaše názory a už jen Vaše přesvědčení, že v dnešní době promiskuity a pohlavních chorob by se měla výrazně omezit dostupnost kondomů je neskutečně hloupé. Nemluvím o dalších Vašich řešeních. Generace nadprůměrné inteligence vzešlá z nápravných zařízení a nebo další podpora mnohadětných rodin nepřizpůsobivých spoluobčanů a další perly. Vyvolání populační exploze přílivem uprchlíků z Afriky jsem vždy považoval za hodně velkou pitomost. Vaše návrhy však tuto myšlenku bezkonkurenčně překonaly. Jak napsal pan Čepelka : gejzír nápadů.
Oldřich Čepelka
8.9.2016 19:43
Výborně napsané, gejzír nápadů, který ve čtenáři vybudí další nápady. Já se ale omezím jen na vážné konstatování, že chceš-li se opravdu zabezpečit na stáří, tak si musíš pořídit a hlavně VYCHOVAT dostatek dětí, aby se o tebe měl kdo ve stáří postarat. Nakonec nebudeš litovat. Sám jsem otcem tří dospělých, plně samostatných a odpovědných dětí, a to je možná vůbec moje největší výhra (když se rozhlídnu po některých jiných, "nepovedených dětech"... a rodičích).
Hana Lancová
8.9.2016 19:20
Pravda, pravda, pravda. Část mladých si chce užívat a rodičovské povinnosti odkládá na neurčito. A ono to a) potom nejde b) roste riziko poškození plodu c) roste počet jedináčků, atd. Matky, které mají v 55 až 60 puberťáka hluboce lituji. :-)))
Zuzana Pivcová
8.9.2016 18:56
Libore, opravdu se mi líbí ta závěrečná pomaturitní řeč ke studentům, budoucím stavařům. Je vtipná, ale zároveň i pravdivá a názorná. Ano, když jsem v Lomnici, můžu si dodnes s dojetím u některých budov říct: Tak tohle stavěl nebo projektoval náš tatínek. Opravdu škoda, že kantoři většinou nevědí, jak jejich žáci v dalším životě uspěli, ale je možné, že je to při tom množství žáků už ani nezajímá. Ty patříš k pozitivním výjimkám. Co se týče dalšího, tak už popravdě nevím, jak reagovat. Ano, situace v Číně a hrozící přelidnění bylo aktuální zhruba na přelomu 70.-80.let. U nás se o tom moc nemluvilo, četla jsem to tehdy v nějakém západním časopise od paní domácí ještě v ČB. Prognóza byla koncem tisíciletí 1 miliarda. zavedla se politika jednoho dítěte. To vedlo k tomu, že se začaly děti prodávat bezdětným párům na Západ, a to většinou holčičky. Někdo také převlékal děvčata za chlapce. To nám ale snad nehrozí. Tak, a k tomu dalšímu ať se raději vysloví někdo další. :-)))
Jiří Libánský
8.9.2016 17:46
Jsou humorné články i vážná zamyšlení. Také může být vážné zamyšlení psané s humorem. Ale i humorný text, skrývající námět k zamyšlení. Panu Liborovi se povedlo něco nového. Mišmaš. :-) Je tam všechno.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA