FOTO: archiv autorky
Julie, Julča, Julinka
17. 9. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marcela Pivcová
20.9.2016 12:59
Julča děkuje za tolik ohlasů na svůj pravdivý příběh a je ráda, že mezi lidmi se najde tolik milovníků zvířat. Liborovi vzkazuje, že vysvětlení od paní Evy je naprosto odborné a přidává ještě malý vzkaz: blíží se ta "padesátka".
Libor Farský
19.9.2016 15:02
Děkuji za vysvětlení, Evičko. Já myslel, že je to se slepicí podobné jako s jalovicí. Až po otelení (porodu) se z jalovice stane kráva. Před otelením není možné jalovice dojit, neboť k produkci mléka dochází právě až po narození prvního mláděte. No vida, mám ve vzdělání stále co dohánět.
Dagmar Bartušková
19.9.2016 03:51
Tak jen ať slipka snáší vajíčka dál, ať už diky kohoutovi nebo bez něj.
Eva Mužíková
18.9.2016 21:35
Liborku, na snášení vajec nemá nepřítomnost kohouta žádný vliv. Jsou pouze neoplodněná a tudíž nejdou použít jako násadová... Spíš se často stává, že slepice bez kohouta si před chovatelem nečekaně sedají na zem, rozplácnou se a čekají na " pojímání". Chovatelé slípek bez kohouta mi jistě dají za pravdu. Několikrát jsem na tokovou roztouženou slepici málem šlápla...:))) hold příroda chce své:)))))
Eva Mužíková
18.9.2016 21:35
Liborku, na snášení vajec nemá nepřítomnost kohouta žádný vliv. Jsou pouze neoplodněná a tudíž nejdou použít jako násadová... Spíš se často stává, že slepice bez kohouta si před chovatelem nečekaně sedají na zem, rozplácnou se a čekají na " pojímání". Chovatelé slípek bez kohouta mi jistě dají za pravdu. Několikrát jsem na tokovou roztouženou slepici málem šlápla...:))) hold příroda chce své:)))))
Alena Tollarová
18.9.2016 19:37
To je boží! Přeji Ti, Julie, Julčo, Julinko krásný a dlouhý slepičí život. A co ten škodík, dostal za vyučenou?
Libor Farský
18.9.2016 04:28
Je to až dojemné. Nicméně teď ze mne promluví Pražáček. Nikdy jsem neviděl chovat osamělou slípku, vždy jen celé hejno a s kohoutem. To může slepice do nekonečna snášet vejce i bez kontaktu s kohoutem? :-)
Zdenka Jírová
18.9.2016 00:45
Milý, roztomilý příběh, a ještě k tomu s dobrým koncem To působí jako pralinka na zvednutí nálady.
Eva Mužíková
17.9.2016 23:11
Marcelo zase krásný příběh, děkuji. Také jsem jednou vezla pipku 30 km na veterinu, měla mezi prsty bouli a kulhala. Neměla jsem svědomí jí zabít, chodila několik dnů po dvorku s obvazem a přestávku mezi snášením vajíček brzy vynahradila dlouhodobou snůškou ..
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA