Julie, Julča, Julinka
FOTO: archiv autorky

Julie, Julča, Julinka

17. 9. 2016
příroda zvířata
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Kolářová
Hezké.
Marcela Pivcová
Julča děkuje za tolik ohlasů na svůj pravdivý příběh a je ráda, že mezi lidmi se najde tolik milovníků zvířat. Liborovi vzkazuje, že vysvětlení od paní Evy je naprosto odborné a přidává ještě malý vzkaz: blíží se ta "padesátka".
Libor Farský
Děkuji za vysvětlení, Evičko. Já myslel, že je to se slepicí podobné jako s jalovicí. Až po otelení (porodu) se z jalovice stane kráva. Před otelením není možné jalovice dojit, neboť k produkci mléka dochází právě až po narození prvního mláděte. No vida, mám ve vzdělání stále co dohánět.
Dagmar Bartušková
Tak jen ať slipka snáší vajíčka dál, ať už diky kohoutovi nebo bez něj.
Eva Mužíková
Liborku, na snášení vajec nemá nepřítomnost kohouta žádný vliv. Jsou pouze neoplodněná a tudíž nejdou použít jako násadová... Spíš se často stává, že slepice bez kohouta si před chovatelem nečekaně sedají na zem, rozplácnou se a čekají na " pojímání". Chovatelé slípek bez kohouta mi jistě dají za pravdu. Několikrát jsem na tokovou roztouženou slepici málem šlápla...:))) hold příroda chce své:)))))
Eva Mužíková
Liborku, na snášení vajec nemá nepřítomnost kohouta žádný vliv. Jsou pouze neoplodněná a tudíž nejdou použít jako násadová... Spíš se často stává, že slepice bez kohouta si před chovatelem nečekaně sedají na zem, rozplácnou se a čekají na " pojímání". Chovatelé slípek bez kohouta mi jistě dají za pravdu. Několikrát jsem na tokovou roztouženou slepici málem šlápla...:))) hold příroda chce své:)))))
Alena Tollarová
To je boží! Přeji Ti, Julie, Julčo, Julinko krásný a dlouhý slepičí život. A co ten škodík, dostal za vyučenou?
Libor Farský
Je to až dojemné. Nicméně teď ze mne promluví Pražáček. Nikdy jsem neviděl chovat osamělou slípku, vždy jen celé hejno a s kohoutem. To může slepice do nekonečna snášet vejce i bez kontaktu s kohoutem? :-)
Zdenka Jírová
Milý, roztomilý příběh, a ještě k tomu s dobrým koncem To působí jako pralinka na zvednutí nálady.
Eva Mužíková
Marcelo zase krásný příběh, děkuji. Také jsem jednou vezla pipku 30 km na veterinu, měla mezi prsty bouli a kulhala. Neměla jsem svědomí jí zabít, chodila několik dnů po dvorku s obvazem a přestávku mezi snášením vajíček brzy vynahradila dlouhodobou snůškou ..

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%