Svět loutek aneb za vílou a broučkem
FOTO: Eva Krausová

Svět loutek aneb za vílou a broučkem

4. 10. 2016

Tak jsme se vydali s kamarádem do lesa za vílou a svatojánským broučkem. Ano, za broučkem, o kterém napsal knihu Jan Karafiát. Nevěříte? My také nevěřili a přesvědčili se, že tyto kouzelné bytosti v přírodě pobývají. Doprovázely nás na cestě až do setmění a pak jsme si rozsvítili lucerničky.

Víla s broučkem tu poseděli, tu se nám schovali za strom a brouček chvílemi i poletoval. Připadali jsme si jak Alenka v říši divů. Ale nebyla to pohádka, věřte nebo ne. Však už se těšíme na Svatojánskou noc, až si broučkové (světlušky) rozsvítí své lucerničky a budou nám svítit na cestu.

Vždyť se podívejte na snímky z podvečerní cesty do lesa.

A pamatujte, vy sami nikdy loutkami nebuďte, svou cestu životem si řiďte sami. Jen tak budete šťastni i s tím málem, co člověk někdy v životě má... 

A povyprávějte o víle a broučkovi svým vnoučatům, rozzáří jim to očka.

cestování
Autor: Eva Krausová
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Karel Boháček
Tohle miluji. Vždy mně udělá radost domeček z mechu, šišek a větviček co si staví děti v lese. Ta atmosféra se nedá popsat, člověk omládne a dostane se do světa Broučků, Ferdy mravence. Škoda, v Německu se nebojí postavit vesničku malých chaloupek v lese o samotě, mlýnek na potůčku, vílu u vodopádu. Tohle mi u nás chybí - udělat někomu radost. Kdysi jsem měl vyhodit hračky -figurky, tak jsem je chodil umisťovat na pařízky a skalky. Měl jsem moc dobrý pocit.
Zuzana Pivcová
Nemám sice komu pohádku vyprávět, ale ráda si ji prožiji sama, i když ne v tak kouzelném prostředí jako Vy. Víla mi hodně připomíná mou šátečkovou vílu Bereniku, kterou jsem si koupila předloni na trzích v Berouně. Přeji Vám oběma, ať společně nebo jednotlivě, ještě hodně světel lásky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 15. týden

Uplynulou sobotu proběhll 34. ročník vyhlašování cen České hudební akademie Anděl. Ve vědomostním kvízu tohoto týdne si budete moci otestovat, jak znáte současnou českou hudební scénu. Zabrousíme ale také trochu do historie...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

20%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

20%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%