Ilustrační foto: ingimage.com
Jak zůstat mladý po šedesátce
5. 4. 2017Když si do internetového vyhledávače zadáme jakékoli spojení související se zpomalováním stárnutí, čeká nás pořádné nadělení. Vypadá to, jako by se svět nezabýval ničím jiným, než hledáním elixíru mládí. Existují tedy nějaká skutečně prověřená pravidla, která nás mohou udržet v kondici déle než naše vrstevníky?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Šimková
16.10.2016 19:35
Mám psa, chodím,ale málo, říkám já, protože tady nikdo jiný není. Někdy říkám mi a to myslím pejska, rodinu kolem sebe nemám, ale žiji s nadhledem a humorem. Můžete mi spočítat, jak tady budu dlouho ?
Zuzana Pivcová
16.10.2016 18:59
Myslím, že jak byl člověk zvyklý žít v mladším věku, tak žije i později. Jen málokdo se celkově promění, např. z domácí hospodyňky ve vysokohorskou turistku, Omlouvám se, nemyslím to nijak ironicky, jen jako výrazný příklad. Samozřejmě se ale třeba pustí do něčeho, co si v mládí přál a až teprve nyní si na to vyšetří čas. O stárnutí se tu mluví ze všech stran a každou chvíli. Hrozné je, stanovovat si nějaká věková kriteria a pořád se zabývat tím, co bych měla a co už naopak není vhodné dělat. Myslím, že tělo (i duše, nebo mysl) si to srovná samo a podle toho postupuje. Já zkrátka pořád pokračuji podle svých návyků. Někde trochu uberu, někde ne. Ale dělám to vědomě a s pocitem, že mi to "sedí". Nebýt spokojena se sebou a do něčeho se nutit by pro mě bylo za trest.
Květoslava HOUDKOVÁ
16.10.2016 18:49
Od nástupu důchodu jsem se snažila plnit malý "osobní závazek": "Holka, dokud to půjde, dělej cokoliv - jen nesedět s bábama na lavičce, bavit se o nemocech a nadávat na vše kolem." Dosud se mi to dařilo - nemoc si však nevybírá, teď mne sice "uzemnila", ale věřím, že se mi opět podaří - i bez potřeby průzkumů - vrátit se do normálu.
Jarmila Komberec Jakubcová
16.10.2016 17:41
3x týdne chodím s trekovými holemi cca 6-7 km ostrou chůzí s dalšími seniory v Plzni na trasu okolo Boleveckých rybníků.Mám v mobilu program, který mi měří tempo i počet km.Dnes trasu zvládám o třetinu času rychleji než v loni.je zajímavé, že nás chodí většinou okolo 20 žen, muž většinou jen jeden a ten to ještě má z příkazu své ženy a plouží se jako slimák za námi.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA