Říjnové žlázy
Ilustrační foto: pixabay.com

Říjnové žlázy

24. 10. 2016

V tomto měsíci  se příroda probouzí k plození mláďat. Vzhledem k mému věku jsem se i já chtěl zapojit, aspoň mým svérázným způsobem. Vydal jsem se shánět býčí žlázy – varlata. Je jich teď v Praze dostatek, nakoupil jsem je hned v prvním soukromém řeznictví, dokonce tolik, z celého jednoho býka!

Silně zmrazené jsem je uložil do jednoho rohu PVC tašky. Do druhého rohu jsem zakoupil hotovou horkou bramborovou kaši.

Se vším nákupem jsem nastoupil do tramvaje a usedl na volné sedadlo. Její řidič byl něčím vynervovaný, do zatáček vjížděl rychle a prudce brzdil. To nebylo ale to nejhorší. Rozložil jsem si na každé stehno jednu část nákupu. Žlázy byly ledově chladné, kaše proklatě horká. Bolelo to. Jedno stehno jsem měl zmražené, druhé spálené! Tak jsem musel na každé zastávce nákup přetáčet. Na promrzlé levé stehno přiložil horkou kaši z pravého stehna, a naopak. Tak asi desetkrát, pak už jsem vystupoval. Málem jsem ukroutil držadla tašky, spolucestující po mně pokukovali podezřívavě. Nakonec jsem bezpečně dovezl nákup na Žižkov, všechna dopravená čtyři varlata!

Do rituálu jejich škvaření jsem se pustil až v sobotu, nic neobvyklého, kromě mírných výbuchů v rozpáleném oleji, nevznikl však žádný požár.

Pro oblíbenost přepálených tuků se příští víkend pustím do škvaření hovězího vemene. Hovězí vemeno je také důležité pro odchov mláďat! 

                            

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(4.3 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Slavíková
Přestože si pletete smažení se škvařením, pouštíte se do poměrně složitých receptů. A zároveň si kupujete tak jednoduchou věc jako je bramborová kaše? Tak to mi hlava nebere :-)
Květoslava HOUDKOVÁ
Moje nemoci už mi stačí - ale možná, že se ozve ze Žižkova: "Pomóóc - přišvařil jsem v...... svoje"
Jarmila Komberec Jakubcová
Hanička Š. to napsala svůj názor super - souhlasím. V zahraničí jsem už jedla hodně zajímavostí ale to co vaříte Vy pane Miloši, tak to bych nedala.
Karel Boháček
Nějak se mi zvedl pajšl....Chlape - kdybyste napsal nějaký recept - bylo by to lepší...
Hana Šimková
Vy ten život opravdu lehký nemáte,ale prosím, nerozmnožujte se !!! Chudák paní Houdková z Vás bude mít žaludeční vředy.
ivana kosťunová
Pane Nekvasile, existují takové obědové kastrolky, tři nad sebou pod jedním uchem, lépe se to nese a hlavně to izoluje. Horká kaše v igelitce není to pravé ořechové. A plození mláďat už přenechte jiným. Zeleninový salát taky chutná a navíc osvěží. Jen nedávejte celer.
Květoslava HOUDKOVÁ
Článek je výborný "blaf na poblití" - nic jiného nelze očekávat.
Věra Lišková
Hanko, tvoje komentíky nemají chybu.
Hana Rypáčková
Dobrá hádanka-zebra. Kolik gulí má autor článku?

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.