Ilustrační foto: ingimage.com
Vymažte mě z internetu!
19. 11. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Thanh Hang Truong
10.3.2018 11:16
Dobrý den, jmenuji se Truong Thanh Hang a studuji 3. rokem na Vyskoké škole ekonomické v Praze a v rámci bakalářské práce zkoumám fenomén seniorů na sociálních sítích. Poprosím vás proto vyplnění krátkého dotazníku https://seniori-na-socialnich-sitich.vyplnto.cz/
Danuše Onderková
20.11.2016 23:48
Opravdu užitečný článek, o takovém tématu jsem se již bavila s dcerou, jakmile se narodil vnuk. V Anglii je zakázáno zveřejnit nahé dítě, stejně tak se nesmí fotit skupinka dětí jak si hrají, i když tam máte své dítě. Ve školce, nebo ve škole se to při nějakých akcích smí, ale souhlasí s tím všichni rodiče. Stačí aby byl jeden proti a fotit nebo natáčet se nesmí. Když jsem chodila s dcerou do dětského koutku nebo na plavání a chtěla udělat fotky vnoučat, musela se dcera nejdřív zeptat, zda je to možné. V bazénu to povolili pouze po výuce a v koutku, kde nebyli jiné děti. Myslím, že i toto je správné.
Libor Farský
20.11.2016 13:35
Velmi užitečný článek. Bohužel hlavně pro mladé, kteří jej číst nebudou.
František Komín
19.11.2016 23:57
Ještě dodatek. Za horší, než internet a sociální sítě považuju mobily, u kterých telefonování je,¨jakási vedlejší funkce. To, že mobilem se dá fotografovat a natáčet video je z hlediska narušování soukromí daleko nebezpečnější, protože to, co dám na facebook mám aspoň pod kontrolou, ale co může někdo natočit a někde to zveřejnit, o tom se ani nemusím dozvědět a nebo až když už škoda byla napáchána.
František Komín
19.11.2016 23:49
Souhlasím s tím, že opatrnost je nutná, ale na druhou stranu nic se nemá přehánět. Jak píše pan Libánský, některé údaje (adresa, rodné číslo ...) jsem v životě vyplňoval do tolika formulářů, že nemá smysl je tajit, ale zveřejňovat kdy nebude nikdo doma, to už je krajně neopatrné. Takže internetové bankovnictví mám prakticky od okamžiku, kdy ho Česká spořitelna zavedla, ale sociální sítě ignoruju a hodám v tom pokračovat.
A pokud jde o děti, tak to záleží na rodičích a je to podobné, jako se zápalkami a jinými nebezpečnými předměty. Před námi rodiče zápalky, nože a jiné neschovávali, ale vysvětlili nám, jak s nimi zacházet a co s nimi nedělat a nikdy jsem nazapálil stoh a kromě drobných poranění jsem si nožem ani jiným nástrojem nikdy neublížil. Na to si ale rodiče musí udělat čas. Pokud posadí dítě k počítači, aby se mohli věnovat něčemu jinému, tak to asi v pořádku nebude.
Zuzana Pivcová
19.11.2016 19:04
Jinde se absolutně neprojevuji a Facebook jsem si sice kdysi kvůli nějaké soutěži o jména leguánů v OC Chodov :-D založila, ale zeje prázdnotou. Zato tady na i60 jsem se za ty tři roky pěkně "rozhovořila" a ani nemám chuť přemýšlet nebo dokonce zjišťovat, co kde obíhá.
Jiří Libánský
19.11.2016 18:52
Sluneční brýle s kamerou mám již dávno. Vítání a velké líbání na nádraží na setkání i60 v Doksech, když jsem měl v jedné ruce zavazadla a v druhé koloběžku, to je natočené kamerou v brýlích. https://youtu.be/f1jALBUogNg
Květoslava HOUDKOVÁ
19.11.2016 18:23
Blíží se večer, tak jsem ještě na chvíli u Filipa. To, že jsem na chatu psala, že žiji v Pečováku, ještě jsem schopna jezdit na trojkolce a pro rychlou osobní komunikaci mám i mail na profilu nepovažuji - p. Votavová -za žádné sdělování důležitých osob. údajů. Klidně ještě dál sděluji: že nemám žádný účet, žádné elektr.bankovnictví, žádné smlouvy (vyjma mobilu a internetu) a ani doma "ve štrozoku" žádné peníze, ani cennosti (to jsem už dávno = za života rozdělila dětem). Děti mám hodné - potřebné platby řeším tak, že jim dám potřebné částky a oni další už zařídí. Bez účtů, karet atp. lze také žít a zloděj by si u mne "nepřilepšil" ! A dle dnešního článku na Seznamu: Možná bude hůř - protože "jedna firma ve světě" (název sdělen) už brzy uvede na trh sluneční brýle, vybavené kamerou,- bude moci nahrát i dále předávat videa. Takže -třeba už v létě- bude na co se těšit !!
Míla Hyhlíková
19.11.2016 16:19
Právě včera jsme s mladými řešili elektronické bankovnictví. Prý si to mám zařídit, abych nemusela kvůli výběrům důchodu a některým platbám cestovat až do města, ztrácet čas a zbytečně vydávat energii. Zvlášť v zimě je to pro mě docela obtížné. Já ale v tuto službu nemám důvěru. Myslím si, že je snadno zneužitelná. Nakonec jsme se dohodli, že to zatím necháme tak, jak to je.
Naděžda Špásová
19.11.2016 15:18
Nadměrné používání sociálních sítí je opravdu nebezpečné. Nejhorší je, když si k tomu sednou děti. Prozradí o sobě i to, co neví. Nevidím ráda, když naše děti používají facebook, ale s tím nic nezmůžu. Jsou naštěstí rozumní a opatrní. Pokrok se zastavit nedá.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA