Ilustrační foto: pixabay.com
Svatomartinská husa
17. 11. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dana Tomanová
9.11.2017 09:00
Ano, husy se vykrmují šiškami, na Moravě to tak tety dělaly a dokonce je přikrmovaly ořechy...prý mají pak lepší a křehčí maso. Do zelí také přidáváme jablko, zkoušela jsem do něj jednou nahrubo nastrouhat i mrkev, je to také dobré. K huse děláme moravské.
Ladislav Vesecký
18.11.2016 13:27
Souhlas s paní Liškovou, zapoměl jsel jsem dopsat. Husa by z vody a vodní trávy brzy pošla. Do huy se mimo jiné cpou šišky ( ne lesní) ,aby se pořádně vykrmila.
Marcela Pivcová
18.11.2016 09:28
Pane Nekvasile, Vy snad máte v sobě magnet, který přitahuje všechno špatné. Napíšete také někdy něco pozitivně laděného? Třeba by se mi to líbilo!
Jana Šenbergerová
17.11.2016 20:53
Vidím, že jste si tu husu "pěkně" užil, i když zřejmě jinak, než jste měl v úmyslu. Čerstvý fenykl si se zelím nejen umím představit, ale příště si ho k němu koupím, musí to být lahůdka. Je to výborná voňavá zelenina. Jako koření ho ale nemusím.
Elena Valeriánová
17.11.2016 20:31
Váš humor nemám ráda a to už od Vašeho článku o jesenických lázních. A tak se nedovedu smát ani na husach. I když tentokrát jsem si Váš článek výjimečně přečetla.
Věra Lišková
17.11.2016 17:04
Husu travou a vodou z rybníka nevykrmíte (názor venkovanky). Článek a Váš humor pobavil a rozesmál.
Helena Lepková
17.11.2016 16:58
Jsme tři dvojice a každý rok jedna připravuje martinskou husu. Pak si spočítáme náklady. K tomu přineseme něco na zub. Husa se prodává v supermarketech do 100 Kč v akci. Takže letos jsme se skládali na osobu 70,-. Předkrm, polévka, dvoje zelí, troje knedlíky. Husa se pomalu peče mnoho hodin. Martinská husa se stává velkou tradicí a v restauracích se musí místa objednávat.
Do ceny husy se počítají zvýšené náklady na chov. Nedají se srovnávat třeba s náklady na chov slepic. V Polsku je mnoho drobných zemědělců a je to velká volební síla.
Přeji příjemný sváteční večer.
Jiřina Benešová
17.11.2016 16:38
Není nad dobře upečenou husu. Na pečení záleží ze všeho nejvíce. Klasicky se peče přibližně čtyři hodiny. Já jsem se ale poučila (ve svých 72 letech) na internetu a tentokrát jsem ji pekla při teplotě 80 stupňů celé jedno odpoledne a v neděli celé dopoledně - bylo doporučováno péci celou noc, to jsem neriskovala, chtěla jsem to mít pod dohledem. Byla výborná, člověk se musí učit stále. A k ceně - u nás na vesnici se prodává za 500 Kč, je to pěkný kousek, větší nežli ty z dovozu. Já jsem měla z vlastního chovu, další jsou v mrazáku.
Jarmila Komberec Jakubcová
17.11.2016 15:14
Pane Miloši tak si příště kupte na nějakém slevomatu voucher na porci husy se zelím už připravenou v restauraci a vyjde vás to o hodně laciněji. A fenykl do zelí nedávejte, spíše kmín.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA