Bílé mušky přiletěly,
snášejí se na kraj celý.
Vzduchem lehce nadnášeny,
všechny míří ladně k zemi.
Než-li se k ní dostanou,
mnohé jinde přistanou.
Krouží kolem komínů
a na střechy usedají,
jiné jako vrabčáci
do větvoví nalétají.
Ty, co na zem polehají,
jak peřinky vypadají.
Slunce nemusí je hřát,
mráz je jejich kamarád.
Všude kolem víří
chladné bílé chmýří.
![Sněžení](/images/snow-1782614-960-720.jpg)
Ilustrační foto: pixabay.com
Sněžení
14. 11. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
15.11.2016 16:51
Bílý sníh je krásný a romantický - k sněhovým vločkám si vybavuji vánoce, sáňky a zimní radosti.
Alena Tollarová
14.11.2016 19:35
Miluju ten pohled na bílé mušky, když přilétají. Letos jsem jejich první přílet zaspala, ale doufám, že nám ještě nějakou tu peřinku natřesou.
Eva Balúchová
14.11.2016 17:35
Hezky jsi to zveršovala Jani.Taky miluji chumelení,raduji se z něho jak malé dítě.
Hani R.,u nás je to s koulovačkou stejně.
Hana Rypáčková
14.11.2016 15:43
Moc hezké..Já se vždy těším, první letošní sníh jsem si užívala s kloučkem, sněhulák a koulovačka. Dali jsme si boj v parku .Ale maminky se zeptal:"Můžu na tebe taky hodit?" Tak já stařena jsem jiná sorta...
Jitka Chodorová
14.11.2016 10:49
Jo, vypadá to, že nás první sníh docela těší, i když přináší dost nepříjemností, ta poezie tam je, povedlo se ti to Jano pěkně tu radost vyjádřit.
Zuzana Pivcová
14.11.2016 10:45
To je velmi poetická obrazná básnička, škoda, že sněžení v Praze má většinou jiný ráz. A dnes to za oknem vypadá na barevný podzim.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 6. týden
Tento týden bude vědomostní kvíz na téma "Názvy států". Tak schválně, jak na tom jste v zeměpise?
AKTUÁLNÍ ANKETA