FOTO: autorka
Kdo v zlaté struny zahrát zná...
21. 11. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Karel Hyndrák
21.11.2016 15:57
Na heligonku (zednické piáno) nikdo nemá. Hraje melodii, doprovod i rytmus. Kytaristi a ukulelisti musí dohánět melodii vlastním zpěvem, nebo foukají na kazoo. Na foukací harmoniku zapomeňte, to je snad nejsložitější nástroj ze všech, dostal jsem ji k narozeninám a jsem z ní šílený. Huba obsáhne minimálně 4 dírky, ale smí hrát jen jedna = ty tři se musí zacpávat jazykem = hrozné. Chtělo by to i nekouřit.
Jana Šenbergerová
21.11.2016 15:11
Doufám, že nám někdy zahrajete na nějakém srazu íčkařů. I když nezpívám a na nic nehraju, mám hudbu ráda. Kdysi jsem se nivně domnívala, že ukulele je píšťala.
Libor Farský
21.11.2016 12:47
Výborně, mám za sebou velmi podobnou cestu od neúspěchu u houslí přes tramping ke kytaře, banjo až k tamburašské bogárii , což je něco jako ukulele. Jen jsem již hodně zapomněl, chybí mi k tomu parta.
Zuzana Pivcová
21.11.2016 12:10
O svých hudebních zkušenostech jsem psala kdysi v příspěvku "Neslavná houslistka" (pro zájemce). Ukulele je pro mě spojeno jen s textem starší trampské písně....Lká ukulele tmou svou píseň tesklivou, noc sálá žárem vášně a ty spíš..... Obdivuji každého, kdo na něco i ve zralém věku hraje, včetně mé sestry.
Karel Hyndrák
21.11.2016 11:18
Zapomněl jsem přidat odkaz:
https://www.muziker.cz/cascha-soprano-ukulele-set?gclid=Cj0KEQiA08rBBRDUn4qproqwzYMBEiQAqpzns1jav_Az4rPfjqGUoXFL0FYXWX96aEQGQA50Hsk6LzcaAv3p8P8HAQ
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA