Romance na lyžích, modrý oslík, a já
Ilustrační foto: pixabay.com

Romance na lyžích, modrý oslík, a já

19. 12. 2016
Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Anna Čípová
Pane Romane, děkuji za váš humor. Článek pobavil a rozesmál.
Helenka Vambleki
Na půjčených sjezdových lyžích jsem byla naposled v 19 letech a určitě dožiju bez lyžování. Běžky ještě někde ve sklepě mám, ale taky je tam nechám stát. Zajezdila jsem si v duchu s tebou, chechtala jsem se tu, až jsem se za břicho popadala, ale tu bolest ti nezávidím, snad už se to všechno zahojilo :-) *****
Zdenka Jírová
S napětím jsem přečetla Váš článek do konce a moc jsem se při tom bavila. Také nejsem lyžařka a těm, co to umějí, z duše závidím, protože mám ráda hory a jako ne -lyžařce jsou mi v zimě odepřeny. Měla jsem přítele, který naopak byl vášnivý lyžař a i v pozdním věku jezdil každoročně do Alp sjíždět černé sjezdovky. Dvakrát jsem s ním na horách byla, ale vyřešili jsme to tak, že já dopoledne dělala pěší procházky v okolí chaty, zatímco on byl na sjezdovce. Odpoledne věnoval mně a podnikal se mnou pěší túry ve sněhu. Byla to docela legrace a užili jsme si hor oba.Na lyže jsem se ale neodvážila. Proto Vás obdivuji, že jste se přemohl a byl úspěšný.
Jarmila Komberec Jakubcová
Pěkné vyprávění o lyžování. Já už jezdím jen na běžkách. Letos se těším že si opět zalyžuji na Modravě.
Marie Ženatová
Moc hezký článek, připomenul mi také moje "zážitky na lyžích" v minulosti, - díky za zajímavé a veselé počteníčko...
Naděžda Špásová
Romane, bravo. Pobavila jsem se a vzpomněla na své lyžařské umění, lépe řečeno neumění. Na lyžích jsem stála 2x v životě a marná byla snaha všech mě na nich naučit aspoň stát. I když do Pece pod Sněžkou jsem na nich dojela. A pak konec. A to musím podotknout, že jsem pohybově nadaná a v jiných sportech jsem problém neměla. Fakt si tě dokážu představit a promiň mi, ale dost se směju. Takže, žádný stres, určitě jsi dobrý v jiných věcech. V psaní a humoru určitě. Jak jinak, máš to za 5****.
Věra Lišková
Díky, pane Romane, umíte svým psaním rozesmát. Zavzpomínala jsem si na lyžování. Nebyla jsem žádný talent, dostala jsem lyže domácí výroby od strejdy koláře. Mám je ještě schované ve sklepě, je to kousek do muzea. V 16 letech jsem s nimi byla poslána na školní lyžařský výcvik. Ocitla jsem se v skupině běžkařů, spolužáků, které radši nepustili na svahy. Jezdili jsme po lesních cestách v Jánských Lázních a bylo to krásné.
Eva Mužíková
Pane Romane, Váš článek ač delší, jsem přečetla jedním dechem. Díky Vašim skvělým vypravěčským schopnostem jsem vše vnímala tak, jako bych tam na tom svahu stála vedle Vás... Humorné a milé, pobavil jste mne. Já jsem se za mlada věnovala atletice / běh na 800 m./, jelikož mi to docela šlo, tak náš tělocvikář usoudil, že budu dobrá i na běžkách!!! V Harrachově mne postavil na start 3 km tratě, asi po 300 m krkolomného snažení jsem ztratila jednu běžku, nekontrolovanou jízdou jsem narazila do prvního stromu a skončila s lehkým otřesem mozku na lůžku v hotelu v Rýžovišti. Při druhém závodu ve Vysokém n.J, jsem sjela z tratě a skončila v Jablonečku. Již mne nechali hledat, zpět mne dovezl malý pošťácký autobus... lyže už nikdy, u mne platí též..
Irena Drob
Prodloužil jste mi život, už dlouho jsem se tak nezasmála, hodně mi to připomnělo mé začátky před mnoha a mnoha lety. Tenkrát jsme jezdili lyžovat v sobotu po práci při večerním osvětlení a já bláhová si myslela, že nebude mé pokusy tak vidět. Po pár letech jsem se dozvěděla, jak se všichni bavili, když jsem brzdila pod smrčky, ale i obdivovali, že jsem vydržela a nakonec jsem si udělala i cvičitelský kurz.
Hana Rypáčková
Já lyžařka jsem se pobavila. Něco takového jsem zažila mnohokrát. A tady na jihu převážně Němce, kteří se učili pomocí "letadélka". Jen někteří vydrželi a většinou celý týden "pózovali na kopci". Tak gratuluji k výdrži . A opravdu :"Lyže už nikdy?"

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

19%