Valašský mikulášský jarmek
FOTO: autorka

Valašský mikulášský jarmek

7. 12. 2016

Letos, stejně jako v několika předchozích letech, jsme se s manželem vypravili na Valašský mikulášský jarmek do Valašských Klobouk. V dnešní podobě vznikl v roce 1992 a probíhá vždy o víkendu před Mikulášem. Hlavní část se koná v sobotu za účasti přibližně dvaceti tisíc návštěvníků z blízka i z daleka. Čeština a slovenština je slyšet nejen mezi stánkaři a řemeslníky, ale i mezi návštěvníky. Pro obyvatele městečka je dobře zorganizovaný a zvládnutý jarmek otázkou cti.

Člověk při procházení mezi stánky, při návštěvách starých dřevěnic i větších zděných objektů nasytí všechny své smysly. Zvu Vás prostřednictvím fotografií, které jsme pořídili během několika jarmarků, k malé ochutnávce.

Mikuláš
Autor: Hana Lancová
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Lancová
Doufám, že jsem některé čtenáře/-řky navnadila a v příštím roce rozšíří řady příznivců této nádherné akce. :-)))
Marie Magdalena Klosová
Hanko,díky za tip,bohužel až pro příští rok.My se zítra naladíme na vánočních řemeslných trzích na zámku Kravaře.mm
Ilona Erika Kolář
Mně se líbí čert v béžové chlupatině.:)
Marie Seitlová
Hani, krásná podívaná. Tam by se mi také moc líbilo a i frgál bych si dala.
Drahomíra Stínilová
Ta ochutnávka je až moc živá, hlavně ty frgály, mňam mám plnou pusu slin.
Eva Balúchová
Hani,jsem ráda,že jsi nám přiblížila Valašský jarmek.Je vidět,že tam je to hlavně o tradicích a né jenom komerční jarmark.
Alena Várošová
Hanko,děkuji za přiblížení Valašského jarmaku,krásné fotografie a práce ručních řemesleníků,poslední fotka s famózním čertem tam ti to moc sluší. Tradiční frgále prodávají už i u nás na jarmacích a lidé si je kupují.
Eva Krausová
Hani, to by se mi moc líbilo, nasytila bych duši i bříško těmi super koláči.
Naděžda Špásová
Tam by se mi asi líbilo. Hlavně ty koláče a spousta jiných dobrot. Moc hezké fotky.
Zuzana Pivcová
Pokud má adventní trh opravdu takovýto ráz, pak je to jen a jen dobře. I fotky se mi moc líbí, jsou pohodové.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 49. týden

Staré české filmy a pohádky se minulý týden líbily, a tak v nich ještě budeme pokračovat i v tomto týdnu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jak nákladné budou vaše letošní Vánoce - kolik zhruba utratíte za dárky, jídlo atd.?

Do 3 000 korun

21%

Mezi 3 000 - 6 000 Kč

20%

Mezi 6 000-10 000 Kč

20%

Přes 10 000 Kč

21%

Nevím, neumím to odhadnout

18%