FOTO: autorka
Vánoce a jmelí
17. 12. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Mužíková
19.12.2016 18:02
Evi K. děkuji za Vaše slova. Dopoledne jsem si jej chtěla koupit, ale říkala jsem si, že mi štěstí takto nepřinese. Rozhodla jste za mne - zítra si jej koupím..
Marie Novotná
18.12.2016 19:19
Děkuji za jmelí a krásné počtení o něm.Posílám malou větvičku jmelí pro štěstí.
Naděžda Špásová
18.12.2016 10:34
Jarmilo, taky musím mít zlaté jmelí na lustru. Je tam po celý rok a pak ho jen vyměníme. A vím, že má být pro štěstí darované. Hezky jsi to napsala a přeji ti krásné vánoce a hlavně hodně štěstí. *****
Soňa Prachfeldová
18.12.2016 09:54
Jarmilko děkuji za krásné povídání, virtuálně posílám kytičku jmelí a přeji Ti zdraví, lásku, pohodu. Ještě mi pod lustrem visí od loni a vyměním až za darované. Požehnané Vánoce Tobě a Tvé rodině !
Jarmila Komberec Jakubcová
18.12.2016 08:27
Děkuji všem a milé komentáře a ráda bych vám poslala větévku jmelí i osobně. Věřím, že se příští rok s některými s vámi osobně setkám. Tak vám ještě jednou přeji opravdu krásné Vánoce. Já historii dávání jmelí znám až z posledních 20let.My Židé tento zvyk moc neznáme.
Eva Krausová
18.12.2016 08:12
Jitko H. a Evi M., ráda bych vám oběma jmelí darovala, kdybychom byly poblíž. Ale myslím, že i když si jej pro radost dopřejete sami, nic se na radosti z něj nezmění...
Eva Mužíková
18.12.2016 00:40
Jarmilko, děkuji za milé přání. Letos jsem jmelí již darovala, ovšem na to pro mne ještě čekám. Třeba zůstane u toho Tvého, virtuálního, kdo ví??
Zuzana Pivcová
17.12.2016 20:22
V OC ve Štěrboholech jsem dostala za nákup pozornost - svazek zlatého jmelí. Bylo zabalené v celofánu a doma se mi postupně rozpadlo na kousky. Sestra ho mít v bytě s kočkami nemůže. Mnohem víc než tahle obarvená krása mě fascinovaly před 2 roky stromy plné jmelí v severních Čechách cestou autem do Drážďan. Nikdy jsem nic podobného neviděla. A co se jmelí připisuje za účinky, vím jen, že snad snižuje krevní tlak. Ale pověsti a tradice, to jsem se dočetla až zde v jarmilčině článku.
Anna Čípová
17.12.2016 19:56
Paní Jarmilo, děkuji za zajímavý článek. My letos nemáme větvičku, ale pořádnou větev jmelí, kterou jsem dostala od jedné paní.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA