Vánoce a  jmelí
FOTO: autorka

Vánoce a jmelí

17. 12. 2016
příroda Vánoce
Hodnocení:
(5 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Evi K. děkuji za Vaše slova. Dopoledne jsem si jej chtěla koupit, ale říkala jsem si, že mi štěstí takto nepřinese. Rozhodla jste za mne - zítra si jej koupím..
Marie Novotná
Děkuji za jmelí a krásné počtení o něm.Posílám malou větvičku jmelí pro štěstí.
Naděžda Špásová
Jarmilo, taky musím mít zlaté jmelí na lustru. Je tam po celý rok a pak ho jen vyměníme. A vím, že má být pro štěstí darované. Hezky jsi to napsala a přeji ti krásné vánoce a hlavně hodně štěstí. *****
Soňa Prachfeldová
Jarmilko děkuji za krásné povídání, virtuálně posílám kytičku jmelí a přeji Ti zdraví, lásku, pohodu. Ještě mi pod lustrem visí od loni a vyměním až za darované. Požehnané Vánoce Tobě a Tvé rodině !
Jarmila Komberec Jakubcová
Děkuji všem a milé komentáře a ráda bych vám poslala větévku jmelí i osobně. Věřím, že se příští rok s některými s vámi osobně setkám. Tak vám ještě jednou přeji opravdu krásné Vánoce. Já historii dávání jmelí znám až z posledních 20let.My Židé tento zvyk moc neznáme.
Eva Krausová
Jitko H. a Evi M., ráda bych vám oběma jmelí darovala, kdybychom byly poblíž. Ale myslím, že i když si jej pro radost dopřejete sami, nic se na radosti z něj nezmění...
Eva Mužíková
Jarmilko, děkuji za milé přání. Letos jsem jmelí již darovala, ovšem na to pro mne ještě čekám. Třeba zůstane u toho Tvého, virtuálního, kdo ví??
Zuzana Pivcová
V OC ve Štěrboholech jsem dostala za nákup pozornost - svazek zlatého jmelí. Bylo zabalené v celofánu a doma se mi postupně rozpadlo na kousky. Sestra ho mít v bytě s kočkami nemůže. Mnohem víc než tahle obarvená krása mě fascinovaly před 2 roky stromy plné jmelí v severních Čechách cestou autem do Drážďan. Nikdy jsem nic podobného neviděla. A co se jmelí připisuje za účinky, vím jen, že snad snižuje krevní tlak. Ale pověsti a tradice, to jsem se dočetla až zde v jarmilčině článku.
Lidmila Nejedlá
Jarmilko. děkuji za tak hezké přání.
Anna Čípová
Paní Jarmilo, děkuji za zajímavý článek. My letos nemáme větvičku, ale pořádnou větev jmelí, kterou jsem dostala od jedné paní.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%