Ilustrační foto: pixabay.com
Vánoce a bačkůrky
26. 11. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Olga Štolbová
27.11.2016 08:41
Ahoj Jarmilko, zdravím . I když tuhle vzpomínku znám pár let, stejně mě dojala, jako poprvé. Věřím, že tvá múza je už připravená někde v koutku a těší se, až si s ní budeš povídat. *****
Jarmila Peerová
26.11.2016 22:00
Srdečně Vám děvčata děkuji za milé hodnocení mé vánoční vzpomínky i když pravda již staršího data.Velké díky za pozdravy,věnovala jsem se jiným " aktivitám ",tak psaní a básničky šly stranou,ale možná,že k Ježíšku dostanu novou múzu a pak jsem tady zase.Ať se Vám všem daří......
Zuzana Pivcová
26.11.2016 19:23
Na vánoce doma, když jsme ještě byli všichni, si také ráda vzpomenu. Podobně, jako u Tebe s bačkůrkami, to bylo u mě s panenkou, kterou sestra už měla, zatímco já jako mladší ještě ne. Hrozně jsem po ní toužila a věřila, že mi ji Ježíšek přinese. Dárky už byly rozbaleny, ale panenka nikde. I když jsem byla hodná a nijak neprotestovala, bylo mi do pláče. A pak maminka ukázala něka, za stromek a povídá: A co je to tohle? Byla tam a moje radost neznala mezí. Alespoň na dálku díky, Jarmilko. P. S. Jani, ale komentář Jarmilky je také z roku 2012. Ale věřím, že se tu pisatelka mihne.
Jitka Havlová
26.11.2016 19:22
To je moc hezká vzpomínka. U nás jsou dlouholetým vánočním hitem ponožky, sami si je během roku skoro nekupujeme a těšíme se na ty od ježíška.Nejdůležitější na svátcích je, že jsme všichni spolu a nepohádáme se, takhle to přeju všem.
Hana Rypáčková
26.11.2016 19:19
Hezké vzpomínání, snad se sem Jarmila vrátí. Také jsme dostávaly se sestrou bačkory a punčocháče. Jednou jsem si je dala na hlavu a hrála si, že mám dlouhé copy...Ale vždy byly pod stromečkem knížky...I třeba jeden chudý rok z antikvariátu...Stejně byla veliká radost.
Maminka mi tu sponku odpárala a udělala mi dírky a tkaničky...Tlačila mě do nártu.
Danuše Onderková
26.11.2016 14:56
Pěkné vzpomínání, nabyla jsem s bratry výjimkou, i my jsme dostávaly bačkůrky na přezku, ale já u nich zůstala dost dlouho. Ale také jsem se dočkala. :)
Jarmila Komberec Jakubcová
26.11.2016 14:40
hezké nostalgické vzpomínání na dobu minulou. Já jsem před chvilkou zažila zajímavou příhodu: na vánočních plzeňských trzích jsem nechtěně vyslechla dvojici manželů jak řešili zda koupit babičkám a tetám bačkory pod stromeček. Přiznám se, že kdybych já dostala pod stromeček bačkory asi do příštího roku s nimi dětmi nepromluvím.
Jana Šenbergerová
26.11.2016 13:07
Jem ráda, že se tu objevil článek Jarmily Peerové, i když mě trochu zklamalo, že jen z archivu. O to víc mě těší, že tu vidím její komentář a tímto ji zdravím.
Jarmila Peerová
13.8.2012 13:23
Díky Růženko za Vaši vzpomínku.Je to dnes úsměvné,že jsme jako " slečny " řešily stejný problém.
Nízké bačkůrky od Ježíška.Do dětství se vracím moc ráda.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA