Ilustrační foto: pixabay.com
Zážitek roku 2016: Můj rodný dům
27. 12. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Elena Valeriánová
27.12.2016 20:17
Hanko, popsala jsi i mé vzpomínky. Nebylo to jednoduché, ale ve vzpomínkách to cinká nostalgií a připomíná to ty, co to s námi sdíleli a už tu nejsou.
Naděžda Špásová
27.12.2016 20:11
Hani, přesně vím o čem píšeš. Jako bych se viděla ve svém dětství, ale fakt jako přes kopírák. Dodnes se mi o té studni na louce a latríně za chlívkem zdá. Naši se stěhovali v r. 1970 du družstevní bytovky. Vůbec to není k smíchu. A ta úleva, viď. *****
Marie Seitlová
27.12.2016 19:55
Hani, tvůj rodný dům znám a vím, že ho máš mooooc ráda. Nyní už tam budete mít lepší podmínky. I já si z dětství tohle pamatuji i u obou svých babiček. Pěkně jsi popsala svou velkou lásku k domečku a 5* je málo.
Anna Potůčková
27.12.2016 18:45
Tento článek je jakoby se psal i o mém rodném domku. Stejný záchod, sejný postup při koupání od nejmladšího po nejstaršího člena rodiny. Také když jsem šla na WC, tak jsem se v zimě musela teple obléci a určitě bych si nevzala s sebou v této roční době noviny, jako to dělají někteří když mají i na tom WC teploučko. Ted se pomalu z WC stává čítárna - ale zase jsme věděli alespoň jak vypadá takový lidově řečený hajzlový pavouk, kterých jako dítě jsem se i bála
Lidmila Nejedlá
27.12.2016 18:41
Znám to. Na chalupě jsme měli výstavní kadibudku, vytapetovanou jak na zámku. Většinou si na jejích dveřích zavěsily vosy hnízdo.
Zuzana Pivcová
27.12.2016 18:35
Znám, Hanko, velmi dobře. Bylo mi, jako bych si četla o našem domku v Týně v původní podobě, když jsme se tam přistěhovaly na podzim 1962. A první změna k lepšímu? Tak, jak líčí Ála, jenže ještě mnohem později, než abych byla holka na vdávání. To už maminka nežila a o koupelnu z původní špajzky se postaral sestřin tehdejší přítel. A to bylo už tak 1978. Já už tehdy bydlela po ubytovnách v Budějovicích, ale sestra si ten přepych bez vody, topení a WC užívala dnes a denně. Dnes už je to tam parádní, hlavně díky našemu "domovníkovi". Skoro škoda, že tam jsme jen v létě.
Jana Šenbergerová
27.12.2016 17:10
Také jsem to zažila. Moje dcera se do takového domečku vdala. Léta jsem u nich zažívala, o čem tu, Hanko, píšeš. Nejhorší to bylo v noci. Moc dobře tvé radosti rozumím. Užívej si jí!
Alena Tollarová
27.12.2016 17:04
Jejda, Hanko, my jsme taky měli suchý záchůdek ještě v době, kdy jsem byla holka na vdávání. A koupelnu na dvoře v prádelně, kam se nosila do kotle ohřát voda od studny. A pak se zrušil špajz .... hurááá.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA