Dávný ráj
Ilustrační foto: pixabay.com

Dávný ráj

27. 12. 2016
vzpomínky
Autor: Hana Novotná
Hodnocení:
(5 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Olga Štolbová
Milá Hani, píšu až v půli ledna, ale četla hned po zveřejnění a také jsem se zasnila. Měla jsem hodně podobné dětství, ale ještě sestru a to bylo, samozřejmě trochu jiné. Už nejsou a Vánoce už nikdy nebudou jako tehdy. Zbyly jen ty vzpomínky. Moc hezky jsem si s tebou zavzpomínala. Díky... *****
Věra Lišková
Moc ráda jsem s Vámi vzpomínala, kamenec, ozdoby z korálků také pamatuji. Krásné vzpomínky zůstanou.
Helenka Vambleki
Já jen tiše žasnu a hvězdičkuju. Předpokládám, že jsme asi taky slavili Vánoce a měli stromeček - Ať přemýšlím tak, že se mi z hlavy kouří, pamatuju si až Vánoce, kdy mi bylo sedm, dostala jsem knížku Anička z 1.a.
Lubomír Müller
Paní Hanko, dokázala jste na několika málo řádcích otevřít velký svět obrazů, které mají vůni, barvy, chuť a kouzlo Vánoc z dob minulých a přesto stále živých. Díky za předání....
Eva Mužíková
Hanko, při čtení Tvých řádků mne napadá, že naše generace má vzpomínky na dětství velice podobné. Když vidím u dnešní mladé generace jak je vše jiné, uspěchané a přetechnizované, jsem šťastná za to, že jsem zažila tu " jinou, byť i těžkou dobu "... Maminka mi zemřela v 88 letech dopoledne na Štědrý den...
Dagmar Bartušková
Hano, krásně napsané, dojemné. Také jsme měli v obýváku toaletu s pohyblivým zrcadlem a taburetkou. Stromek, který byl vždy až do stropu, stál u balkonového okna na pestrobarevném bagdádském běhounu s bílými třásněmi. Ani nemusím zavírat oči, vidím byt mého dětství před sebou. Díky!
Jitka Mošovská
Hano, jako když vyprávíš pohádku, tak to na mne zapůsobilo. Moc hezky napsané.
Marie Seitlová
Hanko pěkně jste popsala své šťastné dětství. Po přečtení jsem se sama zasnila, jak to u nás bylo. Děkuji vám.
Alena Vávrová
Hanko, Tvé krásné vzpomínky jistě evokovaly podobné vzpomínky i v nás ostatních, za což Ti patří dík! ♥
Eva Krausová
Hani, mile napsané, vzpomínky na šťastné dětství má snad většina z nás. Já také, byť se mi v mém dospělém věku rodiče rozvedli, díky mamince jsem dál nosila tátovi salát a řízky na vánoce a on moc dobře věděl, že jsou od mamky, přesto pohoštění rád přijal, stejně jako to, že nikdy neztratil mne jako dceru. Někdy mám pocit, že dnes už v řadě rodin s dětmi tak krásné vánoce ani nebývají. Děti mají sice hromadu dárků, ale často neznají si společně popovídat, poslouchat vyprávění rodičů, což uměla báječně má maminka, to jsou totiž ty chvíle, které žádný dárek nenahradí.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%