Ilustrační foto: ingimage.com
Vzdělávání seniorů je hitem
8. 1. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Pavla Bohmövá
17.2.2017 16:30
Sama navštěvuji U3V už pár let.Vynechala jsem jen jeden semestr,pro úraz.Našla jsem tam nové známe a hlavně ,zapojila do práce i mozek.Všem vřele doporučuji.jen je zajímavé,že tam chodí převážně ženy.Je mi 73 let a už jsem nasbírala pěknou řádku diplomů.
Hana Lejtnarová
8.2.2017 19:44
Myslím si, že U3V je báječná záležitost. Je mi 68 let a zůčastňuji se již 3 rokem. Netrpím sice samotou, stále ještě na dohodu pracuji v oblasti památkové péče, ale tady si člověk stále tříbí pamšť, získává nové poznatky a také poznává stále nové lidi. Dokud je člověk schopen zúčastnit se takovýchto aktivit, přináší mu to radost a uspokojení, nebude starým ani v 80 letech.
Helenka Vambleki
14.1.2017 18:20
Jako do všeho ve svém životě - i na U3V jsem se vrhla po hlavě. Jako při nástupu do první třídy před šestým rokem i sem jsem nastoupila coby nejmladší, protože mi umožnili studovat už v 53 letech. Bylo nás 37 žen a 4 muži. Ten nejstarší se , bohužel, promoce v talárech s čepičkami nedožil. Mrzí mne, že ani jako člen komise kultury se mi nedaří změnit témata. Vysoká škola podnikání vyučuje jen v těchto oborech: PC, jazyk, právo, dějiny umění. My jsme si vydobili ještě pátý semestr Životní styl. Každopádně jsem poznala spoustu nových přátel. Nyní studuje můj miláček a už se těším na jeho slavnostní promoci.
Oldřich Čepelka
13.1.2017 10:08
Všem přeji U3V a vlastně závidím, že nikam nechodím. Z hlediska duševní hygieny mi to moc nevadí, protože denně pracuju (hlavou a prstama na klávesnici), čtu denně odborné texty vč. anglických, komunikuji se spoustou lidí, starám se o svůj minipodnik atd. Ale co je ptořeba navíc, to je nepracovní pohodový styk s dalšími lidmi (nějak mi vymizeli kamarádi a zůstalo jen málo a nejsou místní) , tak už jen pro tu možnost navštěvovat skupinu lidí s podobnými zájmy a vyměňovat si nejen informace, ale vlastně i pocity a vztahy, je moc důležité.
Hana Polednová
12.1.2017 13:39
Dovolila bych se podělit o mé zkušenosti se studiem na U3V v Praze. Mám za sebou již 4 semestry a letos pokračuji. Všem vřele doporučuji! Já i všechny mé kolegyně a kolegové (65-75 let) se svědomitě připravujeme na výuku a právem jsem od profesorů chváleni. Já osobně si myslím, že pro trénování paměti, je to nejlepší cesta. Ten mozek to určitě potřebuje a ono to opravdu funguje.Všechny zdravím a nebojte se toho!
Marie Seitlová
11.1.2017 17:27
U3V mám už 4roky za sebou. Moc se mi to líbilo, bylo to zajímavé, plno nových poznatků a setkávali jsme se každý týden. Kdyby u nás obměnili témata, tak bych šla znovu.
Eva Balúchová
10.1.2017 09:13
Taky jsem jezdila na U3V do Brna na Mendelovu univerzitu.Vytvořila se dobrá parta,pobavili jsme se i dozvěděli hodně zajímavého o přírodě,rostlinách i zelenině.Teď navštěvuji už 3.rokem u nás virtuální U3V a moc se mě to líbí.Chodí nás 25,vybíráme si sami témata,jezdíme na slavnostní ukončování semestrů.Jelikož naše studium zajišťuje Česká zemědělská univerzita v Praze,budeme mít letos slavnostní promoci v hlavním městě.A cestu si spojíme s prohlídkou města.
Marie Ženatová
9.1.2017 13:47
Když jsem se dověděla, že v Brně na Masarykově univerzitě je možnost se účastnit programu celoživotního vzdělávání na Univerzitě třetího věku, tak jsem se hned přihlásila. Jezdila jsem do Brna vlakem /asi 45 km dvakrát měsíčně/ - se svými dvěma "spolužačkami", takže jsem si připadala jako v mládí. Tehdy jsem možnost studia neměla a teď jsem se dostala na přednášky na Lékařskou fakultu a na fakultu Sociálních studií, bylo to ohromné. Po 4 letech jsem dostala "Osvědčení" , na právnické fakultě jsme měli "slavnostní promoci" - měli jsme všichni nádherný zážitek, ráda na to vzpomínám i když běžet daleko na vlak třeba i v mrazu se mi také někdy moc nechtělo - ale musela jsem to zvládnout...
Jana Baloušková
9.1.2017 11:06
Absolvovala jsem 7 semestrů Univerzity, kterou pořádá Muzeum T.G.Masaryka v Rakovníku. Zájem je stále větší, přednášek se mohou zúčastnit i mladší ročníky. Slyšet Jiřího Grygara nebo Václava Cílka, přední archeology, historiky... je opravdu zážitek. Už se těším na jarní semestr 2017.
Hana Rypáčková
9.1.2017 10:31
Květuško- ty jsi tak čitelná, mám tě ráda i když jsem naprosto opačná...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA