Ilustrační foto: ingimage.com
Ideální domov pro seniory. Existuje?
15. 2. 2017Pobyt v domově pro seniory může být pěkně strávený závěrečný kus života plný zábavy a milých lidí okolo. Nebo taky noční můra, která prohloubí pocity osamělosti a zbytečnosti.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Věra Ježková
25.4.2017 01:09
Ideální nebývá zpravidla nic, proč by domov pro seniory měl být výjimkou? Pokud je člověk alespoň relativně zdráv a soběstačný, je pro něj samozřejmě nejlepší být doma. Jenže nastane situace, kdy už to nejde. Jako u mé maminky, která má Parkinsonovu nemoc. Ta se jí zhoršila tak, že potřebovala stálý dohled a pomoc. Prostřednictvím praktické lékařky se obrátila na pražské DS a po necelém roce dostala nabídku z DS Háje, kde jsou na parkinsoniky specializovaní. Přesto, že se jí nechtělo z domova odejít, brzy si v DS zvykla a je tam velmi spokojená. Na pokoji je s jednou paní, s níž dobře vychází a která jí v případě potřeby i pomůže. Personál v DS je příjemný, prostředí je velmi hezké. Pobyt si maminka hradí z důchodu, něco málo jí ještě zbyde. Domovu jdou také peníze, které maminka dostává jako příspěvek na bezmocnost.
Květoslava HOUDKOVÁ
17.2.2017 18:09
Už 7. rok žiji v Domě s pečovatelskou službou. Uvažovala jsem napsat o takovém bydlení článek , ale anketa ukázala, že by to seniory ani nezajímalo. Tak jen sděluji, že jsem zde spokojena a SVOJE ROZHODNUTÍ považuji za správné.
Marie Seitlová
16.2.2017 15:33
Ano, ideální domov pro seniory existuje a je to jeho vlastní domov. Dnes je trend, aby lidé zůstávali ve svém známém prostředí - doma, ale aby byly dostupné sociální služby v jeho okolí. Je třeba zajistit sociální dávky na péči, aby měl s čeho tyto služby platit.
Květoslava HOUDKOVÁ
16.2.2017 09:42
Více možnosti samostatného bydlení a též osobní volnosti je v Domech s pečovatel. službou. V takovém žiji již 7. rokem a jsem plně spokojena. Se řešením je potřeba začít VĆAS - nenechat na "teprve, až ......."
Dagmar Bartušková
16.2.2017 04:17
Může být deální domov pro seniory? Nevím, ... Sledovala jsem nedávné kauzy senioři versus provozovatelé. Hrůza! Při sebelepším oťukávání DD vám nikdo nezaručí, když se za člověkem zavřou dveře, jak s ním bude nadále zacházeno. Není všechno zlato, co se třpytí. Pokud budeme litovat personál, že za tu "dřinu" není dobře finančně ohodnocen, tak se mu vlastně nahrává, že mohou na lidi "kašlat", co by za těch pár šupů vlastně chtěli... Každá práce - i ta kancelářská ma své. Pokud bych se do důchoďáku dostala, určitě mi bude jedno, jestli budu mít balkón nebo terasu, ale bude prioritou, abych vůbec důstojně dožila jako člověk, aby mi po zaplacení všech výdajů provozovateli ještě zbylo něco pro sebe.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA