Zamyšlení o bílých závějích
FOTO: autorka

Zamyšlení o bílých závějích

7. 1. 2017
Můj příběh vzpomínky
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Ženatová
Aničko, hezké sny a krásné vzpomínky na velebnost zimy a s ní spojených zážitků v dětství máme téměř všichni a já jsem moc a moc ráda, že se mohu o ně podělit občas s Vámi se všemi...
Anna Čípová
Maruško, krásné vzpomínání.
Soňa Prachfeldová
Ano velmi se tím evokují vzpomínky na naše dětství se sáňkováním, bruslením, lyžováním s prostým vybavením, ale bylo to úžasné . Moc hezké vyprávění !
Jana Šenbergerová
Pěkné zamyšlení. Kde ty dávné sněhy jsou ...
Libuše Křapová
Umíte krásně vzpomínat. I pěkně je podat. Vaše vnoučata mají prima babičku :-)
Marie Ženatová
Když jsem měla nějaké nemocné vnoučátko v zimě doma, tak vždy jsem všem udělala tu největší radost tou donešenou trochou sněhu na jejich malé výtvory...
Marie Ženatová
Paní Zuzano, díky za vzpomínku, také jsem měla první lyže jen na "řemínkové vázání", které jsem si ještě jistila provázky, gumáky s papuči uvnitř také pamatuji a sníh jsme mívali všichni po příchodu z venku také přimrzlý všude. Oblečení v dětství jsme moc neměli, tak jsme se vždy sušili spolu s oblečením na rozlehlé peci, kde bylo pro nás děti stále teploučké místo...
Alena Tollarová
To jsou moc krásné vzpomínky a pěkně napsané. Vybavilo se mi také mnohé podobné, ale nejvíc mě pobavila stavba sněhuláčka doma. Totiž když jsem byla já malé nemocné dítě, maminka mi také sníh přinesla a já jsem si dělala sněhuláčka na nějakém tácku - už nevím - v posteli ...
Marie Ženatová
Paní Hano, bydlím už dlouhou dobu v Boskovicích, ale dětství a mládí jsem prožila ve vesnici na Drahanské vrchovině.
Zuzana Pivcová
V Podkrkonoší, kde jsem bývala kdysi doma, byly dlouhé bílé zimy samozřejmostí. A k tomu patřily sáňky, lyže s bačkorovým vázáním, první brusle šlajfky (my říkali šlejfky), klouzačky ze stráně sjeté po bobku a později vestoje! Z celého náměstí prohrnutý sníh a z něj hradby kolem chodníků s několika bránami pro chodce. Gumáky vevnitř s bačkorkami a sníh přimrzlý na kalhotách a rukavicích. A obrovské rampouchy z tajícího sněhu až někdy koncem března. Díky za impuls ke vzpomínce, Maruško.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%