FOTO: autorka
Zamyšlení o bílých závějích
7. 1. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Ženatová
10.1.2017 05:11
Aničko, hezké sny a krásné vzpomínky na velebnost zimy a s ní spojených zážitků v dětství máme téměř všichni a já jsem moc a moc ráda, že se mohu o ně podělit občas s Vámi se všemi...
Soňa Prachfeldová
8.1.2017 19:36
Ano velmi se tím evokují vzpomínky na naše dětství se sáňkováním, bruslením, lyžováním s prostým vybavením, ale bylo to úžasné . Moc hezké vyprávění !
Libuše Křapová
8.1.2017 11:41
Umíte krásně vzpomínat. I pěkně je podat. Vaše vnoučata mají prima babičku :-)
Marie Ženatová
8.1.2017 08:50
Když jsem měla nějaké nemocné vnoučátko v zimě doma, tak vždy jsem všem udělala tu největší radost tou donešenou trochou sněhu na jejich malé výtvory...
Marie Ženatová
8.1.2017 08:42
Paní Zuzano, díky za vzpomínku, také jsem měla první lyže jen na "řemínkové vázání", které jsem si ještě jistila provázky, gumáky s papuči uvnitř také pamatuji a sníh jsme mívali všichni po příchodu z venku také přimrzlý všude. Oblečení v dětství jsme moc neměli, tak jsme se vždy sušili spolu s oblečením na rozlehlé peci, kde bylo pro nás děti stále teploučké místo...
Alena Tollarová
8.1.2017 08:36
To jsou moc krásné vzpomínky a pěkně napsané. Vybavilo se mi také mnohé podobné, ale nejvíc mě pobavila stavba sněhuláčka doma. Totiž když jsem byla já malé nemocné dítě, maminka mi také sníh přinesla a já jsem si dělala sněhuláčka na nějakém tácku - už nevím - v posteli ...
Marie Ženatová
8.1.2017 08:33
Paní Hano, bydlím už dlouhou dobu v Boskovicích, ale dětství a mládí jsem prožila ve vesnici na Drahanské vrchovině.
Zuzana Pivcová
7.1.2017 20:29
V Podkrkonoší, kde jsem bývala kdysi doma, byly dlouhé bílé zimy samozřejmostí. A k tomu patřily sáňky, lyže s bačkorovým vázáním, první brusle šlajfky (my říkali šlejfky), klouzačky ze stráně sjeté po bobku a později vestoje! Z celého náměstí prohrnutý sníh a z něj hradby kolem chodníků s několika bránami pro chodce. Gumáky vevnitř s bačkorkami a sníh přimrzlý na kalhotách a rukavicích. A obrovské rampouchy z tajícího sněhu až někdy koncem března. Díky za impuls ke vzpomínce, Maruško.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA