Hádanku jsme vyřešili!
FOTO: autorka

Hádanku jsme vyřešili!

18. 1. 2017

Všem milovníkům rébusů, záhad a tajemných příhod

si dovoluji oznámit, že s pomocí Vašich nápadů, rad a informací se mi včera těsně před půlnocí podařilo přijít na to, "na co to, kurňa vlastně bylo!!! K večeru jsem ještě rozesílala maily lidem, kteří měli v minulosti co do činění s venkovem, vesnicí, zahrádkou či lány polí. A pak jsme s partnerem znovu dedukovali, k čemu ta věc mohla i nemohla sloužit a jestli je to vůbec starožitnost...Pak mě to napadlo, Aukro, starožitnosti!!!!! A jak se říká, na Internetu najdeš vše, je ale zapotřebí dobře zadat dotaz. Následovala hitparáda různých pomocníků a nakonec se objevila pomůcka stejných kvalit, jen o pár desetiletí novější. Výrobek holandské firmy, s přísavkou ke stolní desce, snadno omyvatelný, v nabídce k prodeji za necelé tři stokoruny. KRÁJEČ NA ZELENÉ FAZOLKY a jinou zeleninu (mne už ale žádná nenapadá). Tento novější typ má dokonce otvory dva.Všem Vám moc děkuji za Vaše komentáře a zájem i pomoc při pátrání, myslím, že to bylo zábavné i napínavé. Trošku mne mrzí, že se rozluštění nepovedlo někomu z Vás, to by na íčku bylo veselo! Ale snad jsme si to hezky užili společně a budu se těšit zase někdy při další akci.

Kráječ na fazolky, zeleninu - struhadlo

Rychle a přesně krájí zeleninu

rozměry
výška: 23 cm , šířka 10 cm , hloubka : 11 cm
Výhody výrobku:

rychle a přesně krájí zeleninu,
ideální pro krájení fazolek,
protiskluzová základna,
snadné a bezpečné použití,
stačí jen točit klikou,
nevyžaduje elektrickou energii,
Holandský značkový výrobek firmy EH.

bydlení
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Naděžda Staňková
Tak tedy článek byl zveřejněn a já ještě jednou děkuji všem, kteří jste se zapojili do napínavého pátrání. Samozřejmě, velice blízko byly paní Valeriánová, Votíková a Špásová se zeleninou. Ale fazolky jsou fazolky a já si stejně nedokážu představit, jakou ještě "jinou zeleninu" by šlo na tomto strojku krájet, ať se dívám na ten historický a nebo novější kráječ. Doufám že jste viděli i fotky v mé galerii, stejně je ale těžké rozeznat nějakou věc jen podle obrázků. Doufám, že jsme se dobře pobavili. Pan soused bude určitě časem v hledání zapomenutých pokladů pokračovat. Prý si ve vlastním sklepě udělá regál a nad něj pověsí tabulku s nápisem "Kurňa, na co to je?"....a bude tam shromažďovat vše, co ještě objeví!
Naděžda Špásová
PS: Ivano K., děkuji za připomínku.
Naděžda Špásová
Naďo, jmenovkyně se hlásí. Tipovala jsem kráječ na zeleninu a pod., viz předchozí článek. Bylo mi to nějak povědomé. To jen na okraj. Co za rébus bude příště?
Zuzana Pivcová
No, vida! Takových hádanek by tu mohlo být víc.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 50. týden

Blíží se vánoční svátky a s nimi návštěvy v rodinách, u známých, a také jiné společenské události. A tak si tentokrát vyzkoušíme, jaké máte znalosti z etikety.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jak nákladné budou vaše letošní Vánoce - kolik zhruba utratíte za dárky, jídlo atd.?

Do 3 000 korun

21%

Mezi 3 000 - 6 000 Kč

19%

Mezi 6 000-10 000 Kč

20%

Přes 10 000 Kč

21%

Nevím, neumím to odhadnout

18%