Ilustrační foto: archiv autorky
Hrátky s češtinou
25. 1. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jaroslava Korpášová
25.1.2017 15:34
Hru město, jméno jsem měla vždy ráda, asi i proto, že jsem v ní i často vyhrávala. Město od E - ihned se mi vybavily Ervěnice a od C - třeba Cítoliby a Ctiměřice. Od Ž - Žabovřesky, Žehrov, Žamberk, Žlutice, Žlutava, Želetava...
hrad od C- Cornštejn :-)
Tak už abyste zase vyrazili na delší cesty a mohla jsi si hrát :-)
Elena Valeriánová
25.1.2017 14:23
Leni, to je hezký návod. B: Bohdíkov, Blatná, Bzenec, C: Crhov, Cvilín, Č: Česká Ves, D: Domašov, Domažlice, K: Kroměříž, Krnov, Kuřim, Z: Zlaté Hory, Ž: Žilina, Žleby, Hrad: Edelštejn. A už pádím, mám povinnosti.
Hana Rypáčková
25.1.2017 10:49
Tahle mapa je skvělá, nešlo by ji stáhnout a své bydliště označit ? To by se mi usnadnily představy....
Hana Rypáčková
25.1.2017 10:48
Ať žijí hrátky se slovy. Když jsme měli 2x čtveřici školáků- co jsme se toho nahráli...A ti malí měli možnost si v každém kole jeden název vymyslet. To byla legrace....Kdyby šlo hrát obce, bylo by to snadné....
Lenka Hudečková
25.1.2017 10:15
Zdeni, i já znám moc dobře hru : Město, moře, kuře stavení, jak jí říkám.... jinak se to asi jmenuje jinak...ale znám :-)
Zdenka Žichovská
25.1.2017 10:05
Lenko, při čtení článku jsem si vzpomněla na hru, kterou s námi často hráli rodiče. Sedli jsme si kolem stolu a na papír nadepsali sloupce: jméno - město - stát - řeka - živočich - rostlina. Jeden si v duchu odříkával abecedu, další řekl stop, v tu chvíli bylo nahlas řečeno písmeno a všichni jsme rychle psali. Např: „K“ Kateřina – Kolín – Kuba – Kamenice – Kočka – Koukol. Kdo byl nejrychlejší a měl vše, řekl stop. Za správné názvy byly body, které se na konci hry sečetly. Hrávali jsme to často (televize nebyla) a bavilo nás to.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA