Senioři a turistický byznys
Ilustrační foto: ingimage.com

Senioři a turistický byznys

22. 1. 2017
cestování
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Hubená
Loni jsem byla v červnu v Chorvatsku sama, trvala jsem na jednolůžkovém pokoji bez příplatku a dostala jsem ho, ale jasně jsem řekla, že jinak nikam nejedu. Cestovky si většinou příplatky vyrábějí samy, drtivá většina ubytovacích zařízení jednolůžkové pokoje má nebo dá singl do dvoulůžkového bez příplatku. Musíme se víc ozývat, je nás hodně, bude s námi nutno počítat do budoucna.
Jana Baloušková
Jsem moc ráda za toto téma. Spousta lidí žije singl a hlavně v důchodovém věku. Všechny cestovky nabízejí pobyty pro dvojice nebo celou rodinu s dětmi. Moje známá, zdravá, finančně zabezpečená, se odvážila jen jednou na poznávací drahou dovolenou a již nikdy nikam nepojede. Opakovaně ji delegátka nebo partnerské dvojice žádali o uvolnění místa se slovy - vy jste sama, my bychom chtěli sedět s manželem, můžete si přesednout k tamtomu pánovi, ten je taky sám! Cítila se tam jako chudinka. Já jsem toto také zažila. Je tu určitě statisíce singl, kteří raději nikam nejedou, i když mají na kontě naspořeno, což by měla být výzva pro cestovky a na tuto skupinu se cíleně zaměřit. Mnozí z nás nejsou počítačově zdatní a hledání v nabídkách cestovek neovládají. Někteří potřebují nutně jednolůžkový pokoj, což je problém i v lázních. Zvykat si na cizího člověka, který je často málo ohleduplný je velkým negativem lázeňských pobytů. Já mám pouze jednu možnost cestování, zaplatím si lázně, nebo je výjimečně dostanu, procestuji okolí a s nikým se nemusím nuceně přátelit. Žádná moje kamarádka na cestování se mnou nepřipadá v úvahu. Jsou už nemobilní, jezdí jen na chatu, zneužívají je děti na hlídání vnuků, mají partnera, který nikam nejezdí ..... Smutný závěr života.
Zuzana Pivcová
Vím, že jsem se setkala s mimosezónní nabídkou jednolůžkového pokoje bez příplatku, ale zcela ojediněle. Naopak jsou státy, kde ty příplatky jdou do mnoha tisíců.
Květoslava HOUDKOVÁ
V nabídkách CK se obvykle nic pro 1 os. = bez příplatku nenachází. Proto si raději vše vyřídím přímým dotazem/dohodou s tím kterým ubytovatelem (poznamenáno jich mám už hodně - vyhoví - třeba i na poslední chvíli) - mám tak jistější řešení.
Hana Rypáčková
A 55+ jsem nikdy nebyla. Už se cítím na cestování taky jako singl. Kamarádky tady a možná i u moře, ale na poznávací mi nemocný manžel moc chybí. Snad si letos užiji Švýcarsko s Hankou P. a klubem seniorů z Bohumína.
Jarmila Komberec Jakubcová
Program 55+ jsem dosud nevyužila. Jezdím většinou na tzv.poznávací zájezdy. Ze zkušenosti vím, že "cestovku" dělá delegát v místě destinace.Já třeba mám ráda zájezdy Avetourem, který má nejkvalitnější delegáty co znám. Letos s ním je na Z. Ukrajinu a do Izraele. Problém jednolůžkových pokojů již dobře popsala Květka H. Je škoda, že se zapomíná na kategorii tzv"singl". Jinak senioři jednotná skupina lidí.Já dávám při stravování při pobytových zájezdech systému AL, na poznávacích polopenze. Zkusím systém 55+ vyzkoušet.
Zuzana Pivcová
O svém cestování jsem tu už několikrát psala, takže se nechci opakovat. Pokud ještě budu jezdit, využiji mimosezónní nabídky pro seniory 55+, jako třeba byla Albánie a před tím Kypr. Je pravda, že tam většinou jezdí manželské dvojice nebo kamarádky, ale mně jde spíš jen o možnost docestovat a bydlet. Program už si přizpůsobím svým zájmům.
Květoslava HOUDKOVÁ
Včasné a vítané téma týdne. Kdo není v senior věku mrzoutem, "zazděným" jen doma, má čas i výběr z nepřeberných nabídek - dle zájmů, kvality i ceny. Ubytovatelé i CK si -bohužel- dostatečně neuvědomují, že přibývá osamnělých lidí (úmrtí partnera, rozvody, rozchody atd.) Většina pobytů je určena "pro 2" (dvoulůžk.pokoje). Pokud ubytují jen 1 os., účtují neúměrně vysoký poplatek za "neobs. lůžko" (pobyt se prodraží = od cestování odradí). Řešením by byla ochota CK a ubytovatelů nabídnout doplnění spobydlící osoby na základě dobrovolnosti - sdělit toto přímo u pobytů - takoví zájemci by se určitě našli. Já žiji sama, cestuji sama, žádnou tzv. "dobrou" kamarádku nemám - přesto se lidí nijak nestraním - a se spolubydlící osobou lze přeci-pro dobu pobytu-najít porozumnění. Doufám, že i toto bude pokračováním pro téma týdne - se zajímavým stanoviskem.
Jana Šenbergerová
Dobré téma v pravý čas. Jsem zvědavá, jaké budou nabídky. Zatím jsme o letošním cestování ani nemluvili. Dáváme přednost cestování v tuzemsku, ale není vyloučeno, že uděláme výjimku.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%