FOTO: autor
Jaký byl rok 2016 a jaký bude 2017?
24. 1. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Libor Farský
27.1.2017 17:52
Stejně byla ve statistice nejlepší scénka s Felixem Holcmanem, je to na You Tube, doporučuji. :-)
Oldřich Čepelka
26.1.2017 19:21
No ty předsudky vůči statistice chápu. Můžou za ně odborníci a média (a špatní učitelé matematiky). Když mají 4 lidi příjem 12,5 a pátý 50 tisíc, tak je průměr 20, že? A 4 z 5 lidí jsou nespokojeni s takovou "statistikou". No jasně, když je mnoho extrémně malých nebo velkých hodnot či prostě to není symetrické kolem průměru, nemůžete většinou použít průměr, ale tzv medián, tj, prostřední (zde celkem třetí) hodnotu od konce. A to není 20, nýbrž těch 12,5. Místo průměru, který klame, stačí říct. polovina lidí má příjem nejvýše 10 tisíc a druhá polovina 10 tisíc nebo více. A to je přesné. - Promiňte dlouhé vysvětlení. všimněte si, že v článku jsem žádný "průměr" nepoužil.
Jarmila Komberec Jakubcová
26.1.2017 12:31
Statistik je někdo, kdo Vám tvrdí, že pokud máte hlavu v mrazáku a nohy v zapnuté troubě, tak se cítíte - průměrně vzato - velmi příjemně.
Karel Hyndrák
26.1.2017 12:00
Pěkný článek, hodně práce. Čekám, kdy tě tady někdo sprdne jako mě, za mnohem menší statistiku (pochopil jsem, že jsem Pako):
Ring - 15.12.2016 09:37
Zbytečná práce. Kdo má co říci, ten to říká, kdo ne- dělá statistiky.
Soňa Prachfeldová
25.1.2017 19:58
Osobně moc nemusím ankety a statistiky, i když to jsou vypovídající údaje o našem životě a jsou prostě zapotřebí. Lidé starší a staří - chápu, že už tolik důvodů k radosti nemají - příčin je mnoho. Mladší mají toho ještě hodně před sebou, tak samozřejmě se staví k životu pozitivněji. Kdypak bude zase sčítání obyvatel ?
Oldřich Čepelka
25.1.2017 17:54
Mně se zdá, Zuzano, že od doby, co přestali dávat všechny nové příspěvky na titulní stranu a jsou tam ty redakční, tak že katastrofálně klesla návštěvnost - určitě by tu bylo už víc komentářů, vždyť to téma je snad pro každého zajímavé...
Zuzana Pivcová
25.1.2017 08:43
Myslím, že starší mají trochu tendenci být skeptičtější, ale zcela určitě nehraje prvořadou roli jen věk, nýbrž situace, v které se nacházejí, tj. méně financí, větší výdaje za léky a různé zdravotní úkony, a navíc ještě vidina blížící se nemohoucnosti a potřeba zajištění odpovídajícího bydlení a péče. protože je opravdu velký rozdíl, zařadit do ankety 58-leté nebo osmdesátníky a výše. Já třeba se stavím k roku 2017 pozitivně, ale jak to bude dál???
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA