Ilustrační foto: pixabay.com
Jak jsem chtěla udělat dobrý skutek
26. 1. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Baloušková
29.1.2017 17:55
Nepotřebné, ale ještě kvalitní věci dávám do kontejnerů, snad se dostanou potřebným lidem. Dříve fungovala u nás Katolická charita, ale prý s tím bylo hodně dobrovolné práce a navíc se našly chytračky, nejmenovaného etnika, které si odnášely balíky šatstva snad každý týden. Špinavé oblečení totiž nepraly, ale vyhazovaly a nosily si nové.
Míla Hyhlíková
28.1.2017 20:50
Mám podobnou nepříjemnou zkušenost. Od té doby dávám nepotřebné věci do kontejnerů, které máme v obci k dispozici a dál se tím netrápím. Dřív jsem pracovala v přádelnách a tam jsme každý rok dostávali zdarma kilo různých pletacích přízí. Ještě mám nějaké doma. Když je čas, sednu a upletu pár rukavic nebo ponožek, nějakou šálu, čepici a když je toho víc, také to dám do kontejneru. Do charity osobně nic nevozím.
Libuše Křapová
27.1.2017 20:34
Lidičky, ani jsem nečekala, že se tady rozproudí taková diskuze. Potěšilo mne, kolik je mezi námi lidí, co jim druzí nejsou lhostejní. Já tady u nás vlastně neznám nikoho, komu bych mohla oblečení předat. To letní jsem už většinou právě vložila do kontejneru, co tu v obci máme. A vozit se mi to tedy do Charity nechce. Takže pokud v nejbližších dnech mne nenapadne něco jiného, nechám to zase až na nějakou sběrnou akci. Protože bundy jsou poněkud objemné a do kontejneru by se mi asi nevešly.
Ale zklamal mne pan Karel Kafka - jestli to je vůbec jeho pravé jméno. Sám měl připomínky k odvaze a identitě - a sám je v anonymitě. To o osobní odvaze stát za svým názorem není moc přesvědčivé
Lidmila Nejedlá
27.1.2017 20:25
Libuško, já dávám konkrétním lidem, nikoli organizacím. Bezdomovci jsou pomalu v každém městě. Letos jsem dala vyčisti peří a ušít nové deky a polštáře. Nepotřebuji je, ale co když někdo vyhoří, budou povodně...pak to daruji.
Jarmila Komberec Jakubcová
27.1.2017 19:19
Já dávám oblečení, které už nenosím "vyšlo z módy" do sběrového kontejneru, které máme v Plzni na mnoha místech. Vyprané a vyžehlené to zabalím do igelitové tašky a ať si pak s tím poradí kdo to sbírá.každý rok dělám ve skříni pořádek a mám zásadu, co jsem rok nenosila jde ihned pryč.
Ladislav Vesecký
27.1.2017 11:34
Staré osvědčené pravidlo: za dobrotu na žebrotu. Všechny dobročinné spolky zajimají jenom peníze. Ty mohou nekontrolovaně mizet! Nějaké " hadry" nikoho nezajímají.
Alena Tollarová
27.1.2017 08:28
Však ono se marně neříká, že každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán. Taky bych byla rozladěná. Asi přece jenom stojí více o ty peníze. Ale člověk by přece měl radost, že pomohl ve chvíli, kdy by si ty věci někdo mohl okamžitě obléci a zahřát se. Bylo by dobře, kdyby si Tvůj článek někdo z té vaši charity přečetl.
Zdenka Jírová
27.1.2017 00:52
Před pár lety jsem se stěhovala z velkého bytu do malého, zbylo mi mnoho věcí, které mi bylo líto jen tak vyhodit. Dost jsem dříve šila, zbytky šicích potřeb/ asi 4 tašky/ jsem darovala do dílen pro handicapované, knihy jsem darovala veřejné knihovně , něco do domova důchodců. Protože jsem neměla auto, dalo mi dost práce to do příslušných míst nanosit, přijet si pro to nechtěl nikdo.
Libuše Křapová
27.1.2017 00:04
Oldřichu, to jste špatně pochopil. Vyléčilo mne to z nabízení něčeho této ubytovně, ne ubytovaným. Veškeré toto oblečení předám jinam. I když vlastně , když jsem si teď přečetla svůj minulý příspěvek, dalo se to tak pochopit. A co kdyby jste nám napsal, jak to děláte vy? To přece není žádné vytahování nebo špatné chlubení. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA