Ilustrační foto: pixabay.com
To jsme my, lidé
26. 1. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Baloušková
29.1.2017 17:48
Zažila jsem příšerné fronty na poště v Praze Malešicích. Tam používali staří důchodci fintu - se slovy - "Paní, já jsem za vámi a zatím se posadím, než na mě přijde řada." Sedli si u stolku a po chvíli se dožadovali zařazení u okénka, i když měli stát o 10 míst dále. Nikdo jim nedokázal odporovat. U nás si vezmem pořadové číslo a čekáme. Občas se i tu objeví chytráci, kteří dělají nemohoucí a jdou rovnou k okénku.
Lidmila Nejedlá
27.1.2017 20:36
Ach jo, Lydie. Na naší poště je 5 okének, pracuje se jen ve dvou nebo v jednom. Za ostatními se něco píše a píše a píše.
Oldřich Čepelka
26.1.2017 22:14
Někdy lidi stojí v jedné frontě a od jednoho místa teprve chodí, kde se to dřív uvolnilo. To doufám nebyl váš případ. Já ale mám většinou zkušenost opačnou, že předpis něco dovoluje, ale úřad se tím neřídí. - No ale jeden příklad podle vašeho mnustrtu mám taky, a sice, když se ze dvou pruh na silnici stává jeden, tak se lidi řadí dávno do jediný fronty (někteří Češi se tak chovají i ve volbách, chtějí být s předpokládaným vítězem, ať to je kdo je). Když jedu já a ještě pár dalších podle předpisů, tj. až na místo, kde se oba proudy musí spojit, tak mne řidiči... naštěstí nekamenují.
Naděžda Špásová
26.1.2017 17:14
Hanko, nic si z toho nedělejte. To je jedno z našich specifik, frontoví bojovníci. Mám na mysli frontu na cokoliv. Taky si vždycky hledám nejkratší řadu. Na poště a úřadech naštěstí máme pořadová čísla. U doktorky už jsem si to taky vyslechla, ale mají smůlu, protože já se vždycky předem objednávám.
Jarmila Komberec Jakubcová
26.1.2017 10:49
I u nás na poště se řeší tento problém. Také jsem byla "kamenována" když jsem udělala to o čem píšete.To samé řeším u lékaře. Jak říkával můj tatínek "všechno vědění je ve čtení". Dávám 5 hvězdiček
Zuzana Pivcová
26.1.2017 10:42
U nás na balíkové poště jsou pořadová čísla, která jsou volána postupně k různým přepážkám. Ale malá pošta v sídlišti, tam je to obdobné, že lidi stojí v jedné frontě, ačkoliv se mohou rozdělit. Ono to bývá tak, že se stojí v jedné frontě a teprve ve finále se to rozděluje k jednotlivým přepážkám. Tak to bývá i v Čs. spořitelně u bankomatů.
Hana Skácelová
26.1.2017 10:22
Ještě bych dodala, že mě mrzí, že nemohu hodnotit články. Při každém pokusu se dočtu, že už jsem hodnotila, což je nesmysl.
Hana Skácelová
26.1.2017 10:20
Krásně jste vystihla lidskou povahu. Já jsem nedávno šla k lékaři, který má v čekárně vyvěšenu velkou ceduli tučným písmem o tom, že se člověk může objednat mimo jeho pracovní dobu. Objednal mě na poledne, protože od 12-13 má pauzu. Čekárna byla plná lidí, kteří přišli už ve 12hod., aby ve 13hod. byli první. Když mě zavolal, byla polovina z nich na infarkt. Když jsem vyšla z ordinace a pustili se do mě, ukázala jsem jim tu ceduli, před kterou seděli. A byl klid.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA