Ilustrační foto: ingimage.com
Suchej únor. Víte, co to je?
31. 1. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Mirek Hahn
23.3.2017 12:49
Ta akce by zasloužila širší záběr... Co takhle přidat k Suchému únoru hlavně nenakupování alkoholu ? Otestovalo by se tím jestli Ministersvo financí vydrží bez své drogy - měsíční dávky spotřební daně....
Květoslava HOUDKOVÁ
2.2.2017 17:29
Zítra budu mít k obědu "španěláka" s knedlíkem - pivo už mám v ledničce ( po mase určitě "sušit hubu" nebudu.)
Květoslava HOUDKOVÁ
2.2.2017 09:27
"Ulici" jsem neviděla ani jednou - aspoň mne nic z toho nerozčiluje. (Třeba si študáci tím chlastem "rozpínají mozek", aby se jim tam vůbec něco vešlo! - ale výsledek je spíš naopak.
Zdenka Jírová
2.2.2017 01:46
Je to takové "plácnutí rukou do vody" v naději, že vzniklá kola někoho zasáhnou. Já se zajímám a luštím jinou věc spojenou s pitím. Určitě se díváte v TV na nějaké české filmy nabo dokonce seriál. Já se už dlouho dívám na "Ulici", kde je dost scén s mladými lidmi, vysokoškolskými studenty. Tito, jakmile se sejdou doma nebo hospůdce, kde se často scházejí, okamžitě se nalívá víno, někdy se i "přitvrdí" panákem. Připadá mi to u těch studentů trochu divné, jednak tak mladí by ještě ten alkohol tolik pít nemuseli a také, kde na něj berou stále peníze, když ještě studují.Vždy se doma láhev najde, Někdy to vypadá jak sjednaná reklama na víno. Docela mi to začalo vadit, je toho moc. Tak mě bude zajímat, jestli se Suchý únor odrazí i v "Ulici".
Jana Šenbergerová
31.1.2017 22:27
Přijde mi docela humorné, že pro tuto akci byl vybrán nejkratší měsíc v roce a navíc v době plesů a masopustních radovánek. :-)
František Komín
31.1.2017 19:59
Souhlasím, že je to zbytečné. Kdo pije málo, ten to nepotřebuje a kdo hodně, tomu to nepomůže.
Květoslava HOUDKOVÁ
31.1.2017 12:54
Je to akce "k ničemu"! Kdo nepije, nebo si jen výjimečně přiťukne, ten "sušit hubu" nemusí. A ti, co se nalejvají až do stavu kocoviny, žádnou výzvu stejně nebudou respektovat. Různými studiemi se zabývají další nemakačenkové - a jen si kecají "do ovaru".
Zuzana Pivcová
31.1.2017 09:21
Odborné názory v této oblasti se opravdu střídají jako počasí, jednou je řečeno, jak je zdravé pít sklenku červeného vína, podruhé už je to předstupeň k pravidelnému pijáctví. Některé ženy si opravdu dají jedno deci červeného vína denně, ale tu dávku nepřekročí a nijak jim to neškodí. V jižních státech je také víno oblíbeným nápojem a populace je tam vcelku zdravější než u nás. Něco jiného je se "nalejvat" a pak mít kocovinu. Ano, akce měsíc bez alkoholu má asi takový smysl jako jeden den pěšky bez aut.
Jarmila Komberec Jakubcová
31.1.2017 08:18
Velmi zajímavý článek. Já sama při různých slavnostních říležitostech vypiji sklenku šampíčka či červeného vína.Tvrdý alkohol zásadně nepiji.Určitě nebudu mít problém udělat únor "suchej". Mám kamarádku která bez sklenky vína večer neusne. Pokusím se jí článek poslat.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA