Ilustrační foto: pixabay.com
Masopust
9. 2. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Anna Potůčková
10.2.2017 20:02
U nás se masopust drží a líbí se mně to. Tradice by se měly dodržovat, dokud to jen jde. Nedopustme, aby nám tu své tradice dovlekli emigranti.
Hana Rypáčková
10.2.2017 18:52
Tady na jihu se stále maškaruje v průvodu, taškařice dětí i dospělých. Hlavně na vsích. Lidé si tvoří zábavu a jen nekoukají na to , co jim připraví v TV nebo jiní pozvaní baviči.
Jarmila Komberec Jakubcová
10.2.2017 11:37
Děkuji za příspěvky, u nás přímo v Plzni se už tradice nedodržují ale v okrajových částech města jsou masopustové rvody a zábavy pořádané místními hasiči. ti spolu se Sokoli udržují tradice na vesnicích i městech. Nebýt jich asi by už hodně z českých zvyklostí by zaniklo. Patří jim za to náš velký dík.
Lidmila Nejedlá
10.2.2017 09:54
V mládí jsme chodívali za různé babské masky a navštěvovali taneční zábavu, které se říkalo Babí hop. Bylo to na Karlovarsku. Dnes bych si žádnou masku pořizovat nemusela, ale Babí hop nikde není!
Eva Balúchová
9.2.2017 21:31
V Postřekově musí být hodně veselo,u nás se bohužel tahle tradice nedochovala.Ale tučný čtvrtek se mě líbí,ten určitě budu držet s Postřekováky. :-)
Alena Vávrová
9.2.2017 18:42
Jsem ráda, že mohu napsat, že u nás byla tradice Masopustu před lety obnovena a letos se bude konat již sedmý velkolepý masopustní průvod z Doks do Starých Splavů, kterého se pravidelně zúčastňuji s fotoaparátem v ruce.
Eva Mužíková
9.2.2017 17:50
Jarmilko zajímavý článek. Já jsem nikdy neměla možnost takovýchto oslav se zúčastnit, v mém okolí se nekonaly.
Zuzana Pivcová
9.2.2017 17:48
Masopustní průvod jsem zažila jednou, když jsem začínala učit v Budějovicích němčinu a jednou týdně jsem v rámci jazykové školy jezdila do Zlivi. Tamní děti mě tehdy uprosily, abychom zkrátili hodinu a šla jsem s nimi na Masopust. Nelitovala jsem toho. Díky za hezký článek.
Elena Valeriánová
9.2.2017 17:22
Jarmilko, ten tvůj článek prostě nemá chybu. U nás se masopust nedrží i když jsme vesnice. Ale kousek od nás ve Vápenné a v Kobylé ano. Zvlášť ve Vápenné to bývá velkolepé i když jen jeden den. Kdysi jsem o tom psala taky článek. Průvod byl úžasný a neměl konce.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA