FOTO: autorka
Pes, kočky a šneci
12. 2. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Šenbergerová
25.5.2018 08:19
Pejsek je v psím ráji, ale vám hezké vzpomínky na něj zůstanou. Určitě mu bylo s vámi dobře.
Eva Balúchová
13.2.2017 22:16
Zdenko,jsem ráda,že znám konečně taky nějakého jiného chovatele.Já šneky hlídám a vajíčka likviduji.Nechávám jenom když někdo chce šnečka.Ale dávám jenom se svolením rodičů,protože vnučka od kamarádky si donesla dom s radostí 2 šnečky a babička je vyhodila do lesa.Někde píšou,že se zavrtají a přežijí zimu,někde zas,že zimu nepřežijí.Kdyby přežili,snesli 50 vaíček,každý další zase 50.....Pozdravujte Honzíka a ať se mu chov všech zvířátek daří.
Zdenka Jírová
12.2.2017 23:58
Můj 10 letý vnuk také chová africké šneky. Má je v pokojíčku v teráriu a poctivě se o ně stará. Šneci ale nakladli vajíčka a vylíhlo se asi 20 malých šnečků. Honzík, jak se můj vnuk jmenuje, měl vážné starosti, co s nimi. Rozhodl se přesvědčit několik svých kamarádů,aby si je mohli vzít a povedlo se. Byl spokojen. On ale nezůstal jen u šneků, matka mu na přání koupila velké terárium a do něho ještěrku - Agamu. Říká jí pan Smith podle nějaké postavy z Harry Pottera. Ta ale musí dostávat mimo zelené potravy také živé cvrčky. Jenou ji chtěl nakrmit, krabičku s cvrčky upustil a celá rodina několik dní honila cvrčky po bytě, protože jejich cvrkot v noci je strašný. Nyní má zákaz krmit sám, jen s maminkou.
Jarmila Komberec Jakubcová
12.2.2017 20:48
Evičko tvoje mazlíčky bych určitě nejedla. já jsem to poprvé ochutnala v Paříži spolu se žabími stehýnkami a byla jsem tehdy jediná z celého zájezdu kdo to jedl. Později jsem si to začala kupovat v Praze, kde je obchod s těmito delikatesami. Ale kupuji to opravdu tak max.1xročně.Spíše si takto upravené jídlo dávám v restauraci.
Alena Tollarová
12.2.2017 20:04
Ahoj Evo, to jsem ráda, že jsi taky přispěla svým povídáním o domácích mazlíčcích. A že jsi přidala fotky. Sice vím, že existují, ale vidím je poprvé. Endy je určitě dobrák od kosti a kočky koukají opravdu výmluvně. No a šnečku, šnečku, vystrč růžky ... líbí se mi.
Hana Rypáčková
12.2.2017 19:52
Věřím, že to jsou mazlíci. Vnuk taky chová oblovky a měl veliké nadělení.. Všichni se mu vyhýbali, jak vehementně nabízel mimi...
Zuzana Pivcová
12.2.2017 19:42
Je to zvláštní mazlíček, ale proč ne. My v jižních Čechách v létě, když se třeba vracíme z koncertu a je po dešti, házíme všechny vylezlé šneky cestou z chodníku zpátky za plot na školní dvůr, kolem kterého jdeme. Moc se mi Tvůj článek líbí.
Eva Balúchová
12.2.2017 19:30
Jitko,každý dospělý šnek snese dvakrát za rok asi 50 vajíček které musím zlikvidovat.Než jsem přijela z Doks,dva už byli vylíhlí,tak jsem si je nechala.A představ si,že utíkají.Mají velkou sílu,občas nazvednou poklop a zdrhnou.Najdu je podle slizové cestičky.
Leni,vím,že chov šneků je neobvyklý,proto jsem to napsala.
Jarmilo,obdivuji tě,že pozřeš šneka.Vím,že je to delikatesa,ale to bych asi nedala.
Nadi,ano,povídám si s nimi.
Všem děkuji,že jste si o chovu mých domácích mazlíčků přečetly.
Jaroslava Handlová
12.2.2017 18:09
My jsme kdysi měli akvárium s rybkami a v něm byli malinkatí šnečci, kteří se přisávali na stěny. Evo, vzpomínám, jak jsi v Doksech zmínila a zaujalo mne, že šneky koupeš a chystáš jim jiné radosti. Teprve teď jsem pochopila, že i takového Bolka a Lolka lze mít hodně ráda. Měj se s nimi, i dalšími zvířátky, dlouho dobře.
Hana Lancová
12.2.2017 18:08
Moc pěkné povídání, i když šnečky mám nejraději ty naše, na zahradě. :-)))
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA