Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Lidmila Nejedlá
21.2.2017 18:18
Nikdy jsem tím směrem vlakem necestovala.
Jarmila Komberec Jakubcová
20.2.2017 19:45
Přiznám se, že bych neuhádla kde se nádraží nachází. Je moc hezké, ale já málo jezdím vlakem. Ale už jsem se polepšila a občas vláčkem jedu.
ivana kosťunová
20.2.2017 18:10
Mě se to nádraží moc líbí, také se mi líbili obyvatelé, takoví nadšenci, kteří se o to starají. Vzadu vybudovali vliéru, kde žijí nějací ti draví ptáci- zřejmě je cvičí - sokolníci asi. Vodník na studni je normálně schovaný ve studni a asi má nějaký senzor, nebo co, když jdete kolem, vyjede ze studny a svítí očima. Zvláště dětem se to moc líbí a oni je nechávají prohlížet si voliéru i ty různé opičinky, které tam budují :))
ivana kosťunová
20.2.2017 18:03
Ano, uhodli všichni, kteří hádali Lvová, ale také ti, kteří hádali Lemberk. Osada se totiž původně jmenovala Lemberk-z německého Lenburg ( určitě jsem to nenapsala správně německy, němčináři mě možná opraví). Původ tohoto slova je odvozen od lvice , kterou měli Vartenberkové , kterým panství patřilo, v erbu. Brzy po válce byl poněmčený název Lemberk pojmenován na Lvová.
Anna Potůčková
20.2.2017 17:57
Nepoznala, neuhodla, nikdy jsem tam nebyla a na netu jsem ani nehledala
Naděžda Špásová
20.2.2017 17:50
Ivano, nikdy jsem tam nebyla, ale vaše indicie byly jak mají být. Je to Lvová a opět vivat wiki.
Zuzana Pivcová
20.2.2017 17:46
No, vím, odkud byla Zdislava, to je všechno. Pořídím si razítko a budu tu tisknout Nevím.
Helena Votíková
20.2.2017 14:48
Je-li ten zámek od L, a šlechtična od Z, pak už taky vím.
ivana kosťunová
20.2.2017 14:00
Trať zrušená není, pouze některá nádraží na té trati
Eva Mužíková
20.2.2017 13:25
Jen podle nápovědy ale ne znalosti typuji Lvovà????
Načíst starší příspěvky