Neslavná houslistka
15. 8. 2012
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Zelenka
19.11.2019 20:02
Jak jste na tom, Zuzko, s houslemi dnes? troufla byste si ještě zahrát? Moc pěkné vzpomínání.
Hana Rypáčková
14.2.2015 09:08
Moje vnučka Magdalena=Majda začínala na housle taky pěkně..V první třídě přišla z hudebky /flétnička/ ,že by chtěla hrát na housle.Moje dcera jí řekla:"Jen přes mou mrtvolu".Pan ředitel jí podporoval a půjčil housličky -jedny malé, větší a když už celé-dostala dobré housle svoje.Je jí patnáct a hraje na koncertech, strašně jí to baví,ale studovat to nechce, chce mít hru jako koníčka.Hraje i ve folklorním souboru a je to její velké potěšení.Vím, že když se chce, všechno jde...
Marie Foltýnová
13.2.2015 21:16
Můj tatínek hrál na housle.Hrával v malé kapele,říkalo se šraml.Jeho bratr ,můj strýc hrál na basu.Ale nikdo z rodiny tento talent nepodědil.Ale hru na housle tak tu miluji.
Nina Šachová
18.8.2012 11:11
Já jsem taky hrála od mala na klavír, ale ne z donucení, ale protože se mi to moc líbilo. Hned jsem chtěla místo stupnic a etud hrát Lehára a krásné národní písničky. Máma mi kupovala v antikvariátu v Jindřišské staré zapomenuté sešity s nádhernými valčíky a písničkami, pak zpívala krásně u klavíru, na to nikdy nezapomenu. Po 12 letech výuky moje profesorka řekla, že už mě nemá co naučit a já začla chodit za klukama. To bylo taky bezva.
Věra Sehnalová
18.8.2012 10:22
I mně potkala ,,kariéra,, houslistky. Jednou jsem se znuděna vrzáním opřela o smyčec a on se zlomil. Já řekla rodičům že ho o mně přerazil učitel a že už tam chodit nebudu. Začala jsem s malováním a to mi zůstalo.
Růžena Antlová
16.8.2012 09:00
Mé dětství provázela hra na klarinet mého nevlastního otce který na něj hrál každou volnou chvilku střídavě se hrou na harmoniku.Na harmoniku mě naučil hrát pár lidovek a někdy jsme předváděli sousedům k poslechu písničku "do lesíčka na čekanou "otec hrál na klarinet a já na harmoniku.Můj sen byla kytara,dočkala jsem se jí až v 15 .Naučila jsem se na ní hrát jako samouk a taky mě učil akordy jeden chlapec .To bylo příjemné učení protože mě při něm jednou rukou držel kolem ramene a druhou ukazoval akordy.
Jarmila Peerová
16.8.2012 07:28
Hořkobolné vyprávění,které dojímá,ale přesto cítím,že je to laskavé vzpomínání.I já měla podobně hudební sen.Budu hrát na klavír...leč,nikdy se tak nestalo a tak sen zůstal snem....Děkuji za " počteníčko "....
Jiří Libánský
15.8.2012 13:26
Hezký, nostalgický příběh. A dobře napsaný. Co jiného bychom čekali od zkušené autorky, že?
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA