Ilustrace: ingimage.com
Lidská paměť a technika. Jak jdou dohromady?
13. 3. 2017Jak funguje lidská paměť? Proč zapomínáme, kam jsme položili klíče, ale perfektně si v osmdesáti letech vybavíme nějaký moment z dětství? Jaký vliv na nás má to, že nepřemýšlíme, ale každou informaci si najdeme na internetu?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Caklová
6.11.2018 07:14
Jsem stejného názoru, jako pro mnohé nezapomenutelná Květa Houdková, viz. níže. Za sebe dodávám, čím více spoléháme na jiné, ať je to partner, partnerka, na internet, na různá cinknutí - pípnutí, lístek s poznámkou, ale i rčení souhlasím s tím nebo oním, tím hůře pro náš mozek, potažmo pro nás. Zkusili jste si někdy, na svém profilu zde na íčku, zalistovat v historii komentářů a vzkazů, přečíst si co všechno jste byli schopni napsat a vzpomenout si, proč jste právě to či ono před třemi čtyřmi lety napsali? Zkuste to a možná vám "polezou oči z důlků" :-)
Jana Šenbergerová
13.3.2017 17:46
Tak teď už vím, jak se přihodí, že chybí jméno autora příspěvku. V průběhu přenosu jsem byla odhlášena.
13.3.2017 17:44
Mně se moc líbí toto:
"Jedno možné vysvětlení rostoucí zapomnětlivosti u starých lidí se nabízí, vrátíme-li se k analogii mozek - počítač. Jestliže počítačový program musí nejprve prohledat databázi, než přinese to, co je požadováno, potřebný čas se zvyšuje úměrně s velikostí databáze. Čím více je položek, na které je třeba se podívat, tím déle to trvá, jelikož staří lidé shromažďují data mnohem déle než mladí, musejí toho zpracovat mnohem více. Překvapí nás tedy, že se u starších lidí duševní procesy zpomalí?" Robert M. Youngson
Jarmila Komberec Jakubcová
13.3.2017 11:17
Kurzy procvičování paměti považuji za přínosné. Máme u nás v Totemu každé pololetí jeden a vždy jsou plně obsazeny.Sama jsem se zúčastnila několikrát a moc se mi to líbilo.Každý máme svůj úhel pohledu a co se líbí jednomu nemusí se líbit druhému. Nemám ráda takové odsuzování, že je něco na h....o.
Marie Seitlová
13.3.2017 10:35
V Bohumíně jsme měli také kurz procvičování paměti, bylo to hodně přínosné.
Květoslava HOUDKOVÁ
13.3.2017 09:45
Ano-je to můj názor =NIKOMU ho nevnucuji ! - a chápání mi ještě funguje.
Libuše Křapová
13.3.2017 09:39
Chodila jsem do kurzu procvičování paměti v souvislosti s U3V. Všem, co jsme tam byli (i pánové) se kurz líbil, shodli jsme se, že nám něco dal a bylo nám líto, že končí. Dělali jsme testy, ukázky, jak si zapamatovat cizí slovíčka, jak si na co vzpomenout, jak nezabloudit v cizím prostředí, jak si zapamatovat nákupní seznam bez dlouhého psaní a podobné aktivity. Taky se z nás - včetně lektorky - stala bezva parta. Ono , Květo, tvůj problém podle mne je zřejmě v tom, že když se ti něco nelíbí, něco nechápeš, něco není podle tvého vkusu, okamžitě to odsoudíš a a zařadíš mezi zbytečnosti a blbosti. To je pouze tvůj náhled na věc, určitě s tebou budou i někteří souhlasit. Nám ostatním, kteří jsme stále ochotni se učit a přijímat nové věci, to ale dalo moc.
Květoslava HOUDKOVÁ
13.3.2017 08:30
Informací se hrne opravdu moc - ani génius si však nepamatuje vše. Mnoho pitomostí, pracně dřených ve škole, nahradila možnost vyhledání, ale zase jsou stále nové. Kamarádka mne zlákala do Kurzu trénování paměti - ale brzo jsem zjistila, že nás učí další pitomosti na h .... - víc jsem do kurzu nešla !
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA