Místo mého srdce: Praha
Ilustrační foto: pixabay.com

Místo mého srdce: Praha

19. 3. 2017
Místo mého srdce
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libuše Münsterová
Děkuji všem za krásné komentáře. Praha je prostě Praha. Nedávno jsem v Praze navštívila kostel, kde jsem byla pokřtěná. Zjistila jsem to jen ze starých fotografií a křestního listu. Zahrála si na detektiva a kostel našla. Tak nádherný pocit jsem už dlouho nezažila. Prostě trochu nostalgie neuškodí.
Eva Balúchová
Já jsem Prahu začala poznávat a navštěvovat až v důchodu a jsem s ní nadšená.Za měsíc tam jedu zas.
Olga Štolbová
Ahoj Libuško a všichni ostatní. Já se v Praze narodila a celý život tady žiju. A prohlašuji - v celé naší vlasti je krásně, úžasně a je štěstí, že sem patříme. Všechna ta krásná města, místa a místečka, která obdivujeme a máme rádi, jsou tady zásluhou našich předků a prapraprapředků. A my a naše děti a další potomci máme těžký úkol, opečovávat a nenechat to nikdy nikým zničit. ♥
Zdenka Jírová
V jedné písni se zpívá " Praha je zlatá loď.." Praha je nádherná, s tím snad souhlasí každý Čech, protože je to srdce naší vlasti. Nenarodila jsem se v Praze, ale jezdívala jsem do ní velmi často, takže Vámi popisované cesty jsem prošla také, včetně chlebíčku v Koruně, dortíku u Myšáka, jak tvrdošíjně nazývala maminka cukrárnu, která se ale už za mých dětských let jmenovala jinak. O Praze se dají psát dlouhá povídání. Je krásná a naše.
Věra Lišková
V Praze jsem se sice nenarodila, ale prožila tam hezká léta mládí. Také se tam ráda vracím a procházím známá místa. Krásně napsané vzpomínky.
Květoslava HOUDKOVÁ
Narodila jsem se v Praze a žila do 22. r. - pak v S, J a Stř. Čechách - znovu návrat do Prahy (na 25 let) - dožiji ve Stř. Čechách. Teď oceňuji to vše krásné, co jsem stihla shlédnout v Praze.= památky i zábavu - za levné vstupné, bez návalů turistů, v klidu a pohodě. Vše, co popisujete v článku, znám - jen Mauzol. K.G .a Matějská pouť mne nezajímala. Do Prahy mám spoj. 30 min./zdarma, ale sil už méně - ráda mám častý oddech v ZOO.
Alena Tollarová
Moc pěkně napsané vzpomínky na místo Vašeho srdce!
Elena Valeriánová
Paní Libuše, odpovím i za ostatní. Budete srdečně vítána na všech akcích i60.cz, nemusí to být jen pražská setkání. Píšete, že jste z Moravy. Nejbližší setkání se uskuteční zítra 21.3. v Olomouci. Najděte si v menu záložku Rubriky - Akce i60 - a tam je článek o setkání v Olomouci. Nebo se zapojte do diskuze na chatu a každý Vám rád a ochotně poradí. Ať se Vám mezi námi líbí, a to virtuálně i ve skutečnosti.
Libuše Münsterová
Díky všem za krásné komentáře a mohla bych se vašich setkání také někdy zúčastnit?
Hana Rypáčková
Krásně napsaný článek...Já mám kořeny napůl v Praze, narodila jsem se tam, studovala i žila , většina potomků tam žije. Málokdy tam ale nezažívám spěch a shon...Líbí se mi jaro a podzim. V zimě čvachta a v létě dusno...Ale na setkání koncem března přijedu k Prasátkům.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%