Foto: Martin Mecnarovski
Datel černý, pták roku 2017
31. 3. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdeněk Sečka
2.4.2017 12:38
Ten náš datlík si také může najít nás. Jako důkaz uvádím. Když jsem byl ve Službě následné péče, na Domečku jsme tomu říkali, tak náš datlík si vyhlédl v rohu budovy pod okapem místo. Nevím, jak na to přišel, ale vyťukal si do omítky otvor a to duté místo pod omítkou, pravidelně rozšiřoval. S oblibou si tuto činnost ponechával na naše odpolední komunitní sezení. Takže si nám vesele ťukal do našeho povídání.
Zvykli jsme si na to. A tak díky za připomenutí.
Lidmila Nejedlá
1.4.2017 09:50
U nás datlové jsou v lužních lesích a jejich tlukot se ozývá od rána do večera. Dají se často i zahlédnout, jak člověka zpozorují, hned přešplhají za kmen.
Zdenka Jírová
1.4.2017 00:16
Měla jsem to štěstí vidět živého datla při jeho práci v lese. Byl to výjimečný zážitek. Na zahradu mi létali strakapúdi, ti bývali častými hosty. Měla jsem je ráda, dělali zdravotní prohlídku mých jabloní.
Eva Mužíková
31.3.2017 22:00
Přestože jsem v lese velmi často, datla jsem snad nikdy nespatřila. Nàš lesopark obývají strakapoudi a hodně černých veverek. Zajímavý člànek.
Anna Potůčková
31.3.2017 21:32
Tohoto krasavce vyfotit se rovná MATURITA. To bych asi v lese musela bydlet.....
Jana Šenbergerová
31.3.2017 21:23
Krásný pták, ale vidět ho je opravdu nesnadné. Hezky jsi nám ho přiblížila.
Jana Baloušková
31.3.2017 20:05
Datel a jeho příbuzní jsou postrachem zateplení na domech. Pokud zkusí na něj zaklepat, tak mají dojem, že je tam dutina s nějakou chutnou larvou a pak buší neúnavně zobákem a stále nic. Zato fasáda je plná děr. Takto dopadl i panelák v Malešicích, kde jsem řadu let žila. Datel často sedával na bříze před domem a zvědavě mi koukal do kuchyně. Největší hluk dělají datlové bušením do pouličních světel s plechovým krytem. Možná ani nečekají, že bude něco k snědku, ale líbí se jim ten děsivý rachot, který vyluzují.
Elena Valeriánová
31.3.2017 13:59
Není šance ho vyfotit, vždy datla slyším po ránu z bukového lesa, ale nezahlédnu ho. jen jedenkrát jsme ho viděli létat mezi stromy, ze stromu na strom, pobihala jsem jak srnka a fotila. Marně, fotky se nepodařily.
Hana Rypáčková
31.3.2017 13:18
U nás jsou jen strakapoudi. Už dost dlouho bubnují na stožáry ve městě...to se to rozléhá...Ale na Šumavě jsou, tam je těch rozklovaných stromů hojně. Dost veliké díry....to je vzácný pták roku....
Alena Tollarová
31.3.2017 13:00
Loňského ptáka roku červenku se mi zachytit podařilo. S tím letošním červenočepiníkem si nedělám iluze. Když jeho fotku nemáš ani Ty, Eleno ... ať žije a má se k světu, i když třeba neviděn!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA