Portrét na tři doby

Portrét na tři doby

19. 8. 2012
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Nina Šachová
Naskočila mi husí kůže na konci tohoto článku.
Zuzana Pivcová
Od té doby, co pracuji v archivu, jsem hodně daleka toho, abych někoho jednoznačně odsoudila. V Německu např. koncem války povolávali do SS už nedobrovolně, nebo celé jednotky rozpadlé Luftwaffe byly převeleny pod SS. Takže se člověk stal "esesmanem", ani nevěděl jak. V Holandsku byl velmi silný odboj. Na druhé straně zase velká kolaborace. Holanďané vstupovali do SS jedině dobrovolně. Po válce je jejich společnost morálně zavrhla, i třeba příbuzné, jak jsem slyšela vyprávět.
Jiří Libánský
To je další poutavé vyprávění, dobře napsané.
Věra Sehnalová
Doba a režimy s námi zametají někdy dost drsně,viď. Máme svůj pohled na esesáky - bez komentáře. Říkala jsem si,jak bych se asi zachovala já na jejich místě v té době a atmosféře....asi tě zamrazilo,co?

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%