FOTO: Petr Žižka
Návštěva Jeruzaléma otevře i srdce z kamene
15. 4. 2017Jeruzalém. Město, jehož návštěva nemůže nechat nikoho chladným. I srdce z nejtvrdšího kamene musí změknout a poznat sílu, která je uložena ve zdech kostelů, chrámů, bazilik, kaplí, modliteben a mešit. Sílu, která vyzařuje z dlažebních kvádrů, po nichž šlapaly miliony lidí.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Svatava Páleníková
16.4.2017 14:58
Musí to být země nádherná, ale asi bych už cestu tam nezvládla. Ale díky takovým cestopisům alespoň trochu mohu tyto pro mne neznámé kouty světa poznat. Těším se na vaše další články.
Eva Krausová
15.4.2017 17:12
Tak mne zaujala odvaha cestovat Jarmilky J. S Vámi bych se asi cítila tedy dost bezpečně, ač nevím, zda by toto byl "můj šálek kávy"... Nicméně zážitek to tedy musí být zajímavý.
Jarmila Komberec Jakubcová
15.4.2017 15:26
Jen malá poznámka k cestování do Jeruzaléma v období Velikonoc - to i já milovnice Jeruzaléma bych neudělala. Období Vánoc a Velikonoc jsou největší svátky křesťanů, navíc většinou okolo Velikonoc se slaví svátek židovský Pesach.Pokud jste tam byl v tuto dobu chápu, že davy lidí Vás doslova pohltí a pak Křížová cesta vede arabskou částí -tržištěm. Jinak bezpečností situace je v Izraeli mnohem lepší než ve většině západních evropských měst.Izraelci na rozdíl od nás Evropanů čelí arabským teroristům již léta a tak okamžitě umí reagovat či vyhodnotit situaci. Zažila jsem izraelskou policii i vojáky s jakou profesionalitou umí jednat. V Jeruzalémě si jdu i po 22hoině sama pěšky ke Zdi nářků a cítím se zcela bezpečně. U nás Plzni po 22hodině nevystrčím ani palec domu.
Marie Seitlová
15.4.2017 13:55
Článek, který mi připomíná i mou cestu do Izraele, je pěkný a děkuji za něj. Zažila jsem i ten pátek, vidět spěchající celé rodiny ke zdi nářků, byl zajímavý. Také se mi nelíbilo při cestě po Via Dolores vnucování různých věcí trhovci. Jeruzalém je třeba si prožít a jsem ráda, že jsem tam byla a šťastně se vrátila domů.
Květoslava HOUDKOVÁ
15.4.2017 10:57
Jeruzalém=kostely, chrámy, kaple atd. - Jarko Jak., až tam pojedeš, vezmi s sebou p. Mendl. ("pokochá se").
Jitka Hašková
15.4.2017 10:32
Věřím, že je to město zajímavé, ale současná bezpečnostní situace je pro mně nepřijatelná, abych ho navštívila. Nikdy jsem tam nebyla a nebudu. Fakt je, že článků a informací o tomto městě je mnoho. Na webu najdete překrásná videa, jako kdybyste tam chodili.
Jarmila Komberec Jakubcová
15.4.2017 10:31
Za článek velký dík - Jeruzalém hlavní město státu Izrael je vždy prvním městem kam směřují moje kroky při návštěvě tohoto báječného státu na Blízkém Východě. I leto se chystám koncem října na 15 denní návštěvu Izraele a z toho týden věnuji Jeruzalému. Vždy tam nacházím něco nového a připomenu si to staré.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA