Poznáš toto nádraží?
Foto: autorka

Poznáš toto nádraží?

10. 5. 2017

Kupodivu jsem našla v Česku patnáct obcí s tímto jménem, některé mají různé přídavky. Tato obec má název spjatý s kopcem, kde v 718m nad mořem stojí bazilika, která je poutním místem. V obci najdeme barokní zámek s expozicemi keramiky, nábytku a napoleonských vojáků.

Opět nádraží, které u mne nebude mít šanci v soutěži o nejkrásnější nádraží.

Hospoda

Nádražní budovu mi spíše připomíná tato hospoda u nádraží a rozhodně se mi líbí víc.

b4.jpg    b3.jpg

Pohled od kolejí

b5.jpg   b6-1.jpg

Pamětní deska na zdi a plastika v hale

b7-1.jpg  b8-1.jpg  b1.jpg

Vzdaluju se od nádraží a najednou hrajou nějaké fanfáry. To jako na rozloučenou? Ale kdeže! Vysílání městského rozhlasu, že přijmou pracovníka do drůbežárny.

Fotohádanky nádraží
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Helenka Vambleki
Přesně jak píše Ivana - kdo byl bystrý našel Bystřici pod Hostýnem. Nedávno jsme tam byli se seniory a zatímco oni seděli v hospodě, protože pršelo, já klusala dle směrovky k nádraží - bylo to kilometr!
Alena Vávrová
Jj, poutní místo jsem uhodla hned a během chvilky i název nádraží....
Naděžda Špásová
Vojáci pomohli. Tak tam jsem taky nikdy nebyla. Ten zámek vypadá moc hezky. Jiné nápovědy není třeba.
Zuzana Pivcová
Stačila mi neobvyklá expozice napoleonských vojáků. A jedna z vás tu nedávno psala o svatém vrchu, pod kterým tohle je.
Anna Čípová
Znám, od Rožnova asi 40 km.
Jana Kovářová
Nádraží jsem našla dost rychle, jdu mrknout na kostel:)
Anna Potůčková
Nemusím ani hledat, mám to lidově za rohem a v životě jsem tu byla nesčetněkrát. Nejstarší zpráva pochází z roku 1368.
Mirek Hahn
Našel jsem.... ještě si pamatuju jak jsem vystoupal na kopec a dodělalo mne to schodiště k bazilice.
Lenka Hudečková
Dobré ráno, dnes to bylo rychlé, našla jsem chrám a hned pak nádraží :-)
Jitka Hašková
Dobrá nápověda, našla jsem rychle. Kdysi jsem tam byla a moc se mi tam líbilo - ale nádrží neznám, protože jsem tam byla autem.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

20%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%