Trend v módě? Domácí šití
Ilustrační foto: ingimage.com

Trend v módě? Domácí šití

8. 5. 2017

Hromady nekvalitního oblečení v miniaturních velikostech, kterými jsou obchody přeplněné, štvou čím dál více lidí. A tak sílí trend domácího šití. Rozmáhají se kurzy šití a vznikají dílny, kam si můžeme přijít sami oblečení vytvořit. Šikovné švadleny jsou dnes zavaleny prací. Většina žen, kterým je nad padesát, je zvyklá, že se oblečení šilo doma nebo u švadleny. Nabídka v obchodech byla mizerná, řetězce s rychloobrátkovou módou neexistovaly. Šilo se tak trochu z nouze.

móda
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Kovářová
Jako -náctiletá jsem měla "svou" krejčovou, takže jsem byla za hvězdu v širokých pruhovaných kalhotách a dalších modelech, které jsem navrhovala sama. Plesové, maturitní a svatební šaty mně šili v krejčovně v divadle. Sama jsem se taky pokoušela něco šít, ale moc mně to nešlo. Radši jsem pletla a to nejen svetříky a halenky, ale třeba i letní šaty a kostýmek, který jsem nosila i do divadla. Pletu pořád, na sebe i na vnoučata. Různými vzory a módními trendy se jen inspiruju.
Marta Kovacsiková
Udělala jsem chybku. Schované mám časopisy, stroje ne.
Marta Kovacsiková
V padesátých letech jsme měly jenom švadleny. Pamatuji si na paní Budíkovou v Aši. Ona byla Němka a pán byl Čech. Moc hodní lidé. Paní nám šila co jsme si vymyslely. I později v 70.létech jsme nosily šité kostýmky, kalhoty. Když mi manžel sehnal šicí stroj Lučnik tak jsem se pustila do šití sama. Šila jsem oteplovačky, bundy, spací pytle a všechno možné. Všechno bylo originál. Stroj byl jak traktor. Šila jsem podle "Prama", které se těžko shánělo a když se dostala "Burda" to byl svátek. Potom jsme sehnali "Veritasku" ta byla jemnější. Ještě jé mám schované.
Redakce i60
Nechávali jste si také šít oděvy? Měli jste svou oblíbenou švadlenu? Zavzpomínejte na tu dobu a napište svůj příběh o módě vašeho mládí. Nejzajímavější příspěvky oceníme.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%