Tento kostel, rozkládající se nad jedním moravským městem, měl pohnutý osud. Jeho vznik je spojen s příběhem těhotné ženy, která před švédskými vojsky utekla na horu Boží Dar a prosila o přímluvu Svatou Pannu, byla vyslyšena a porodila zdravého syna. Ten pak v poslední vůli přikázal, aby byl na místě jeho narození zavěšen svatý obraz. Během deseti let byla zde vybudována kaple. V 19. století byl místo kaple postaven kostel. Bohoslužby se zde konaly až do roku 1955, pak byl zcela zdevastován a nakonec byl vyhozen do vzduchu a srovnán se zemí. Znovu byl postaven až po Sametové revoluci. A to za dva roky a pět měsíců. Jednou v roce se zde koná slavná Pouť tří národů. U kostela je postavený také klášter - poutní dům. Ke kostelu se dostanete po asfaltové silnici autem a nebo lesem křížovou cestou.
FOTO: autorka
Poznáte tento kostel?
22. 5. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Seitlová
22.5.2017 09:26
Poznala jsem hned podle úvodní fotky. Osobně jsem tam nebyla,ale maminka toto místo navštívila a přivezla brožurku, kterou jsem si četla.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Do Bílého domu, úřadu prezidenta USA, nastupuje Donald Trump. Je to podle vás dobře nebo špatně?
Určitě dobře, nejen pro USA, ale i celý svět
Možná dobře pro USA, ale pro Evropu už méně
Není to dobře ani pro USA, pro Evropu už vůbec ne